Feldolgozás és még több feldolgozás! Úgy látszik, a 2019-es év erről szól, legalábbis Hollywoodban mindenképp. Még akkor is, ha a ’80-as, ’90-es évek filmjeinek újrafeldolgozásai folynak a csapból, úgy is veszünk rájuk jegyet, mert hátha jobb, mint az előző, és akkor boldogok vagyunk, vagy rosszabb, és akkor is. Most a 2003-as év egyik legviccesebb romantikus komédiáját tették terítékre: a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt?, melynek remake-jét az indiai származású Guy Branum-ra bízták.

A Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? óriási sikert futott be a 2000-es évek elején, és bár a története bugyutának tűnhet, a kivitelezés korántsem mondható rossznak. Ebben nagy szerepet játszik, hogy Kate Hudson és Matthew McConaughey lubickoltak a szerepükben, nem mellesleg a kémia is megvolt a két színész között. A szerelem páfrány pedig azóta fogalom lett. Sokan talán jobban örültek volna egy folytatásnak, mondjuk amiben Andie (Hudson) és Ben (McConaughey) már gyerekkel az oldalukon eveznek a párkapcsolat hullámzó tengerén. Ehelyett Hollywood, aki nagyon belejött a feldolgozásokba, az aktuális filmből is remake-et szeretne készíteni.

Kate Hudson
Vajon A Feldolgozásban Mi Fogja Helyettesíteni A Szerelempáfrányt? / Fotó: Tenor

Az új történet a mai kornak megfelelően íródna, tehát a nyomtatott sajtót el is felejthetjük (Andie szakmája újságíró – a szerk.). A hírek szerint a feldolgozásban Andie egy nagydumás online szerzőt játszik, Ben pedig egy reklámcéges ügyvezetőt, aki szexuálisan túlfűtött. Mindkettőjüknek bizonyítaniuk kell egyszer, hogy alkalmasak a monogám kapcsolatra. Ez nyilvánvalóan problémákba ütközik, különben értelmetlen lenne filmet készíteni belőle, komédiát pedig végképp.

Az új mindig jobb, vagy mégsem? A remake filmek nem hoznak annyit a konyhára, mint remélték

Lassan annyi filmfeldolgozás készül, mint égen a csillag, követni is nehéz, éppen melyik klasszikus történet kerül új köntösben a mozivászonra. De vajon a közönség is ennyire lelkes? A Casumo gazdasági portálon megjelent kutatásban, melyet a Verve Search céggel együttműködve végeztek, a legutóbbi filmek átdolgozásait hasonlították össze.

Guy Branum humorista, aki egyben több vígjátékot is írt (Kúria, Kínos) írja majd a forgatókönyvet, és a film egy új streaming felületen, a Quibi-n fog megjelenni. Branum elmondása szerint aggódott, hogy nem fog tudni újat kihozni az eredeti történetből, de végül sikerült megtalálnia, hogyan újíthatja meg az elavult szálakat.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet