Követem Élet + Stílus Hollywood segítségével rekonstruálták a holdséta felvételeit

Hollywood segítségével rekonstruálták a holdséta felvételeit

Az 1969-es holdséta eredeti felvételei elvesztek, de a NASA és Hollywood együttműködésével sikerült rekonstruálni a történelmi pillanatokat, írja a The Hollywood Reporter.

- Advertisement -

Ötven évvel ezelőtt Neil Armstrong és Buzz Aldrin lépett elsőként a Hold felszínére. 2006-ban jelentette be a NASA, hogy nem találja a történelmi holdsétáról készült eredeti felvételeket, ezért intenzív keresésbe kezdtek. Három évvel később, 2009-ben bejelentették: a keresés nem járt sikerrel.

A NASA által megszerzett holdséta-felvételek a Lowry Digital-hoz kerültek / Fotó: KGTV

Szerencsére Armstrong történelmi jelentőségű „kis lépését” több százmillió nézőnek sugározták. 2009-ben elindult az Apollo 11 rekonstrukciós program, az Apollo-éra mérnökeinek közreműködésével, hogy segítsenek reprodukálni az 1969-es holdséta felvételeit.

A NASA felfedezett egy Stark Trek-jelvényhez hasonló képződményt a Marson

Egy váratlan intergalaktikus egybeesésnek köszönhetően, a NASA felfedezett egy homokdűne formációt a Marson, amely a Star Trek Csillagflotta emblémájára emlékeztet, írja a DesignTaxi. Az űrügynökség Mars felderítő szondája készítette a nagy felbontású képeket, amelyen a képződmény látható. Még a NASA szakemberei is elismerik a hasonlóságot a filmsorozatban látható logó és a Mars on felfedezett formáció között.

A szakemberek beszerezték a fellelhető legjobb minőségű televíziós felvételeket különböző forrásokból. Ennek során előkerültek az NASA ausztráliai videó-átjátszó központjának anyagai, a CBS News archivált felvételei, amit a hustoni NASA Johnson Space Centerből mikrohullámon keresztül sugároztak, illetve olyan kineszkópok, amelyeket 36 éve nem látott senki.

A NASA ezután fordult a Lowry Digital vállalathoz, amely mozgóképek helyreállítására szakosodott Hollywood számára.

Olyan filmek helyreállításán dolgoztak, mint az Aranypolgár, Doktor Zsivágó, A Keresztapa, valamint az eredeti, 1977-es Csillagok háborúja.

Neil Armstrong űrhajós / Fotó: NASA

A NASA által megszerzett broadcast anyagok a Lowry Digitalhoz kerültek, hogy nagy felbontásban helyreállítsák a felvételeket. Ez nem bizonyult könnyű feladatnak. Mike Inchalik, a vállalat igazgatója szerint a felvételek a legrosszabb minőségűek voltak, amelyek valaha is hozzájuk kerültek, ez a korabeli kamerák és felvételi technológiák minőségéből, valamint a Földre sugárzáskor keletkező zajból eredeztethető. A végeredmény pedig minden addigi eredményt felülmúlt, hiszen egy speciális szoftvert is írtak a feladathoz.

A NASA elképesztő képeket hozott nyilvánosságra

Ha a Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal, avagy a NASA fotóiról beszélünk, akkor a kozmoszról készült egészen hihetetlen képeket jutnak az eszünkbe. Nemrégiben a Nap felszínéről és atmoszférájáról készültek ultra HD felbontású felvételek, de mint kiderült az űrkutatási hivatal nincs híján a humorérzéknek sem. A 2000.

A vállalat az általuk kifejlesztett „Lowry Process” segítségével javították a felvételeket képkockáról képkockára. Az Apollo 11 felvételei csupán 10 másodpercenkénti képpel rendelkezett, amely egy hollywoodi film esetébe nem lenne elegendő. Ezt az eredményt sikerült közel 100-ra feljavítani az eljárás segítségével. A szoftver kifejlesztésében Kimball Thruston is részt vett, aki jelenleg Peter Jackson cégénél, a WETA-nál dolgozik.

Celebrating the 50th anniversary of Apollo 11 on This Week @NASA – July 22, 2019

Celebrating the 50th anniversary of Apollo 11, moving toward the first flight of our Artemis Program, and a new crew to the space station on an historic date for humans in space … a few of the stories to tell you about – This Week at NASA!

A Lowry-féle HD-felvétel lett a legjobb minőségű felvétel a Holdra szállásról, ami az Apollo Nemzeti Archívum birtokában került. A NASA és Hollywood közötti együttműködés tovább folytatódik, hogy a lehető legjobb minőségben őrizhessék meg az utókor számára az űrügynökség által készített felvételeket.

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Lovasi András a Fidesz mellé állt a győri választásban

„Szóval ha a Fidesz minden jelöltje olyan lenne, mint Dézsi Csaba András, akkor én Fidesz-szavazó lennék” – mondta Lovasi András.

Meghalt Kobe Bryant

Halálának oka sajtóértesülések szerint helikopterbaleset.

Így ver át Hollywood! Megmutatjuk, valójában mit látnál egy forgatáson!

Különböző filmek példáin mutatjuk meg, hogyan forgatnak egy-egy filmjelenetet a valóságban.

Gyereksztárok, akik a szemünk előtt nőttek fel

Palvin Barbara barátját Adam Sandler is nevelte a filmvásznon.

Kate Moss hasonmása vonult a Vetements divatbemutató kifutóján

Rajta kívül még számos sztár alteregója is felvonult.

ez is érdekeltéged
<3