Mindenkinek van kedvenc filmje, akár több is. A fanatikusabbak a legkedvesebb mondatokat is kigyűjtik, mottóként használják. A The Hollywood Reporter most összegyűjtötte a 100 legtöbbet hangoztatott filmes mondatokat.

Mindezt filmes szakemberek segítségével, tehát a lista teljesen a filmiparban dolgozók szavazatain alapszik. Ez több mint 1600 gyártót, rendezőt, színészt és írót jelent. Az talán nem meglepő, hogy a listán szinte az összes világhírű film szerepel, mint a Vágy villamosa, A gyűrűk ura, a Love Story vagy a Csillagok háborúja. Nehéz örökérvényű filmet alkotni, de ha sikerül, akkor még évtizedekkel később is emlékezni fognak rá a nézők.

A teljes listát itt olvashatod el, mi most az első 10 helyezettet mutatjuk be. A legendás sorokról valószínűleg sok filmrajongó egyből rávágja a filmcímet. A szerkesztők az írókkal is beszélgettek, akik a klasszikus sorokat írták, néhány mondat ugyanis érdekes háttértörténettel rendelkezik.

Íme, az első 10:

10„A klub első szabálya: senkinek egy szót se a klubról!”

Harcosok klubja / Fotó: IFC Center

Film: Harcosok klubja (1999)

Brad Pitt és Edward Norton komolyan vették a felkészülést, mindketten vettek például bokszórákat. Majdnem elestek a szereptől, Matt Damon és Sean Penn voltak esélyesek helyettük, de David Fincher ragaszkodott Nortonhoz.