Nézem Film Hollywoodnak nem éri meg többé szexjelenetet forgatni

Hollywoodnak nem éri meg többé szexjelenetet forgatni

Promóció

Bármennyire is meglepő, Hollywoodban már nemcsak a #MeToo- mozgalom miatt, hanem gazdasági szempontból sem éri meg a szexjelenetek forgatása. Úgy látszik, a filmipar fellegvárában egy új trend van kialakulóban, kérdés, mennyire tetszik a nagyközönségnek? 

Promóció

Anno, amikor olyan nagy költségvetésű filmek készültek Hollywoodban, mint az Elemi ösztön, Ne nézz vissza!, Mulholland Drive stb., aligha lehetett volna elképzelni bármelyiket is szexjelenet nélkül. Nem feltétlenül azért, mert ezzel csalogatták be a nézőket a moziba, hanem, mert a történet is megkövetelte a jelenlétüket. Jelenleg kétféle film fut a képernyőkön: az európai művészfilmek, nehezen emészthető tartalommal, valamint az erotikamentes hollywoodi filmek.

Híres jelenet az Elemi ösztön című filmből / Fotó: IGN

De vajon miért alakult ez így? A tudósok és a hollywoodi kultúra közeli megfigyelői szerint az okok sokrétűek, és azt sugallják, hogy a filmes üzletág a prioritások mélyreható átalakításán megy keresztül, amelyet széleskörű kulturális, politikai és jogszabályi változások is támogatnak.

Rengeteg színésznő vallotta be, hogy szexuális zaklatás áldozata lett filmforgatás alatt, a partner keze olyan helyre tévedt, amire nem lett volna szükség, és a forgatókönyv sem követelte meg.

Nem is magától a meztelenségtől ódzkodnak, hanem attól, hogy a helyzet miatt kihasználják őket. Plusz, ha egy film szexjelenetet tartalmaz, ’R’ besorolást kap, vagyis gyerekek nem nézhetik meg. Ezután a bevétele sem lesz akkora a filmnek, amiért megéri leforgatni – mindezt Stepehen Galloway, a Hollywood Reporter szerzője ismertette.

Az NCIS Abby-je rémálmokkal küzd, mert Mark Harmon szexuálisan bántalmazta

Még 2017 októberében oszlatta el a pletykák ködét Pauley Perrette, az NCIS sorozat Abby-je: 15 évad után kiszáll a krimisorozatból. Akkor elmondta, hogy egyik kollégájával sem volt baja a híresztelésekkel ellentétben. Később, tavaly májusban újra Twitteren osztotta meg, hogy 15 évesen már átélt egy szexuális bántalmazást, aminek következtében elveszítette a szüzességét.

A változás magába foglalja, hogy manapság a színésznőknek több joguk van, nagyobb szabadságuk, megtehetik, hogy nemet mondjanak valamire, amit nem akarnak megcsinálni. Valamint a film közelít a televíziós trendekhez, ahol az erotika még mindig nagyon ritka. Meryl Streep és Reese Witherspoon is részt vesz az egyenlő bánásmód hirdetésében, mert a szakma nagy része még mindig férfiakból áll, és még mindig van példa visszaélésekre.

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3