A Hong Kong Balett elképesztő kampányvideóval ünnepli fennállásának 40. évfordulóját

A Hong Kong Balett táncosai egy kreatív és igencsak színes videóban ünneplik a társulat kerek évfordulóját. Az ötletes összeállítás nem csak a balett világába kalauzolja a nézőket, hanem betekintést enged a régit és újat ötvöző Kína hagyományaiba is.

A Hong Kong Balett társulata egy videó erejéig a város különböző pontjain tűnt fel, hogy bemutassák a balett szépségét és a kínai popkultúrát. Az ötletes kampányt Dean Alexander rendezte, közreműködésben a Design Army ügynökséggel. A táncosok különböző helyszíneken mutatják be tehetségüket, például kosárlabdapályán, a Viktória-öbölben vagy egy hagyományos banketten.

hong kong ballet anniversary campaign DesignArmy
Ötletes, kreatív videóval ünneplik 40. évfordulójukat / Fotó: Trendland

Mivel nem csak a balettet, hanem Kína hagyományát is ünneplik, a videóban megjelenik a kínai harcművészet, az idősek tiszteletére néhány nagymama, valamint egy kínai sárkány is. Mindezt Ravel Bolero című zenéjére táncolva, amelyet hagyományos kínai hangzással, valamint modern pop elemekkel vegyítettek. A látvány és a hangzás is bőven eleget tesz a Kínára jellemző hagyományőrző és újító kultúra bemutatásának.

Septime Webre, a Hong Kong Balett művészeti vezetője szerint a társulat elkötelezett abban, hogy a klasszikus balett kedvelt lehet.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Tetszik, ahogy a táncosok hajlékonysága kontrasztba kerül az őket körülvevő épületekkel[/perfectpullquote]

– mondta Webre.

A kubai Billy Elliot történetét meséli el az Út a királyi operába című film

Ez az energetikus és érzelmekkel teli mozifilm a kubai táncos Carlos Acosta felemelkedését követi nyomon a szörnyű és zilált gyerekkorától a balett-sztárrá válásáig. A filmet Icíar Bollaín rendezte a Ken Loach és Paul Laverty által jegyzett forgatókönyvből, amely a táncos memoárjai alapján készült. Acosta maga is megjelenik a filmben, magát alakítja egy saját magáról szóló kubai showműsorban.

A társulat a tavalyi évben is hasonlóan kreatív kampányt hozott létre, amelyben a táncosok híres karaktereket formáltak meg. Szerencsére, egyre több balett társulat használja a média adta lehetőségeket, és ötletes fotó-, valamint videókampányokban hívják fel az emberek figyelmét erre a gyönyörű művészeti ágra.

Íme, a videó!

Hong Kong Ballet 40th Anniversary Season Brand Video

NEVER STANDING STILL! Enjoy our new brand video celebrating the 40th Anniversary Season! Let’s move! 觀看我們全新的品牌影片,慶祝踏入40周年舞季!一起動吧! SUBSCRIBE NOW 立即訂票 bit.ly/h…


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból