Tovább zajlanak a hongkongi tüntetések, Liu Yifei színésznő kiállt a rendőrség mellett. Most bojkottálják Mulan című filmjét, írja a Design Taxi.

A hongkongi tüntetők bojkottra szólítottak fel a Disney Mulan remake-je ellen, mert a film főszereplőnője hangot adott annak, hogy kiáll a hongkongi rendőrség mellett.

Liu Yifei Mulan

Liu Yifei megosztott egy posztot Weibo nevű közösségi oldalon, amelyben hangoztatja, hogy támogatja a hongkongi rendőrséget. Emiatt hamarosan elindult a #BoycottMulan kezdeményezés.

No Title

BoycottMulanMulan is supposed to fight for the defenseless and equality for women. pic.twitter.com/FYh3HypgJE

A Twitter-felhasználókat elszomorította, hogy a kínai-amerikai színésznő látszólag szimpatizál a rendőri brutalitással, miközben ő élvezi az Amerika biztosította szabadságot.

Ai Weiwei nem bízik a britekben, mert a hongkongi tüntetésekben nem veszik ki a részüket

Június óta egy durvább, kaotikusak tüntetések tombolnak Hongkong utcáin a demokrácia megtartásáért. Ai Weiwei egy kisebb csapattal együttműködve dokumentálja az eseményeket, ezek egy részét az Instagramján is közzétette már. A képzőművész a BBC Radio 4 Today műsorában az esettel kapcsolatosan a britekről is kitálalt. Szerinte Nagy-Britannia elgyengültnek tűnne, ha segítenének küzdeni a szabadságért.

Több Twitter-felhasználó hívta fel a figyelmet az ellentmondásra, miszerint Liu Yifei filmbeli karaktere, Mulan éppen, hogy az elnyomás ellen lép fel a szabadság és a demokrácia védelmében.

Disney’s Mulan – Official Teaser

When the Emperor of China issues a decree that one man per family must serve in the Imperial Army to defend the country from Northern invaders, Hua Mulan, th…

A hongkongi rendőrség demokrácia mellett tüntetők ellen könnygáz gránátokat és gumilövedékeket is bevet, súlyos sérüléseket okozva ezzel az állampolgárainak.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet