Tovább zajlanak a hongkongi tüntetések, Liu Yifei színésznő kiállt a rendőrség mellett. Most bojkottálják Mulan című filmjét, írja a Design Taxi.

Hirdetés

A hongkongi tüntetők bojkottra szólítottak fel a Disney Mulan remake-je ellen, mert a film főszereplőnője hangot adott annak, hogy kiáll a hongkongi rendőrség mellett.

Liu Yifei megosztott egy posztot Weibo nevű közösségi oldalon, amelyben hangoztatja, hogy támogatja a hongkongi rendőrséget. Emiatt hamarosan elindult a #BoycottMulan kezdeményezés.

szewingleung on Twitter

BoycottMulan Mulan is supposed to fight for the defenseless and equality for women.

A Twitter-felhasználókat elszomorította, hogy a kínai-amerikai színésznő látszólag szimpatizál a rendőri brutalitással, miközben ő élvezi az Amerika biztosította szabadságot.

Ai Weiwei nem bízik a britekben, mert a hongkongi tüntetésekben nem veszik ki a részüket

Június óta egy durvább, kaotikusak tüntetések tombolnak Hongkong utcáin a demokrácia megtartásáért. Ai Weiwei egy kisebb csapattal együttműködve dokumentálja az eseményeket, ezek egy részét az Instagramján is közzétette már. A képzőművész a BBC Radio 4 Today műsorában az esettel kapcsolatosan a britekről is kitálalt. Szerinte Nagy-Britannia elgyengültnek tűnne, ha segítenének küzdeni a szabadságért.

Több Twitter-felhasználó hívta fel a figyelmet az ellentmondásra, miszerint Liu Yifei filmbeli karaktere, Mulan éppen, hogy az elnyomás ellen lép fel a szabadság és a demokrácia védelmében.

Disney’s Mulan – Official Teaser

When the Emperor of China issues a decree that one man per family must serve in the Imperial Army to defend the country from Northern invaders, Hua Mulan, the eldest daughter of an honored warrior, steps in to take the place of her ailing father.

A hongkongi rendőrség demokrácia mellett tüntetők ellen könnygáz gránátokat és gumilövedékeket is bevet, súlyos sérüléseket okozva ezzel az állampolgárainak.

Hirdetés