Honvédkórház-főigazgató: Az oltatlanok között életerős emberek is vannak, akik kórházi kezelésre szorulnak

A koronavírus elleni oltást felvevők közül azok kerülnek a kórházba, akik veszélyeztetettnek számítanak a Honvédkórház főigazgatója szerint.

A Honvédkórház főigazgatója szerint el lehet jutni az emberekhez

Hirdetések

Sokan rájöttek a koronavírus elleni védőoltás fontosságára – jelentette ki a budapesti Honvédkórház, Wikonkál Norbertfőigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában az MTI beszámolója szerint, amit a 24.hu szemlézett.

Wikonkál azt mondta: az oltási akcióhét első hetének utolsó napján, vasárnap is elég jó volt a forgalom. Csak a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban mintegy 15 ezer oltást adtak be a héten. Ezek között több mint ezer embernek adták be a védőoltás első dózisát – tette hozzá.
Értékelése szerint az oltási akcióhét is megmutatta: el lehet jutni az emberekhez, és ezért is örömét fejezte ki, hogy a jövő héten is folytatódik az oltási akcióhét.

Szerinte fontos lépés volt a koronavírus elleni oltások beadása a fiatalabb korosztálynak

Hirdetések

Kérdésre válaszolva fontos lépésnek nevezte az 5-11 éves korosztály oltását is. Ugyanis – mint kiemelte – a vírus mostani hullámában a gyermekközösségek (óvodák, iskolák) környezetében sokan betegszenek meg. Ezért fontos erősíteni ebben a körben az oltást, mind a gyermekek első, mind a szüleik ismétlő oltásának beadásával – hangsúlyozta.

Kapcsolódó cikk

Wikonkál Norbert azt mondta: a Honvédkórházban a koronavírusos betegek számában lassú emelkedés tapasztalható.

Az eddigiek alapján elég jól uralható a helyzet

– fogalmazott. Ezzel együtt felhívta a figyelmet, hogy az oltottak közül azok kerülnek kórházba, intenzív osztályra, akik veszélyeztetettnek számítanak. Az oltatlanok között viszont életerős, egészséges, 30-as éveikben járó emberek is vannak, akik kórházi kezelésre szorulnak – mondta a Honvédkórház főigazgatója.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet