A nap fotója: Hoppál Péter politikus targyalójának a Janus Pannonius Múzeum két remekművet is ajándékozott

A 444 szúrta ki, hogy Hoppál Péter fideszes politikus tárgyalója nem akármik ékesítik. A falon Keserü Ilona és Lantos Ferenc festményeit a Janus Pannonius Múzeum letétbe helyezték.

Az nem újkeletű, hogy különböző kormányközeli emberek remekművekkel ékesítik a dolgozószobájukat. Ide lehetne citálni az Átlászó által bíróságra vitt adatigénylést is, ami a lap és a Szépművészeti Múzeum között zajlott.

A magyar állam ezeket a festményeket veszi meg több mint 30 milliárdért

Az összegzés szerint az Elektronikus közbeszerzési rendszerben elindított közbeszerzési eljárás keretében az MNB Értéktár programja Csernus Tibor (1927-2007) Kossuth- és Munkácsy díjas festőművész Saint-Tropez című festményének tulajdonjogát 110 millió forintért, Jan Van Der Heyden (1637-1712) Városlátkép, avagy Tér sétáló alakokkal című festményének tulajdonjogát 400 ezer euróért szeretné megszerezni.

1600-1700-es években készült remekműveket kölcsönözte a Szépművészeti Múzeum Habony annak az V. kerületi lakásnak, amely Habony Árpádhoz köthető – gyakran feltűnik abban az V. kerületi lakásban, és volt anyósa bérli az önkormányzattól.

a Brand Lab Tanácsadó Kft.-nek a Szépművészeti Múzeum tíz darab, összesen 292,5 millió forint összértékű festményt adott kölcsön képenként havi nettó 15 ezer Ft-ért három hónapra.

A bíróság jogerős döntése nyomán végre kiadta a Szépművészeti Múzeum a sokáig titkolt adatokat.

festmenylista e1454951132612
A Habony Árpádhoz köthető lakásnak az alábbi festmények kerültek / Fotó: Átlátszó

A magyar kultúra napján pedig a 444 kiszúrta, hogy a Janus Pannonius Múzeum két remekművet letétbe helyezett Hoppál Péter tárgyalójába.

7GAIy7aAHLJ29eAbs
Hoppál Péter Facebook-posztja, amelyben a magyar kultúra napján felfedi a tárgyalója remekműveit / Fotó: 444

Így, Lantos Ferenc és Keserü Ilona festményeinek társaságában nekünk is nagyobb kedvünk lenne dolgozni.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból