Nézem Film Koronavírus ide vagy oda, Hosszú Katinka filmjének forgatása nem...

Koronavírus ide vagy oda, Hosszú Katinka filmjének forgatása nem áll le

Promóció

A koronavírus-járvány és az olimpia elhalasztása ellenére sem állnak le a készítők a Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszóról szóló dokumentumfilm forgatásával.

Hiába a járvány, a film nem áll le

Promóció
- Advertisement -

Portréfilm készül a Nemzeti Filmintézet 559,7 millió forintos támogatásával Hosszú Katinkáról, minden idők egyik legsikeresebb magyar sportolójáról. A nagyszabású dokumentumfilm producere Lajos Tamás, forgatókönyvírója és kreatív producere Köbli Norbert, rendezője Pálinkás Norbert, vezető operatőre Nagy András.

/ Fotó: Bődey János / Index

A koronavírus-járvány okozta helyzet azonban az egész világot megtépázta, a filmipart is. Számos film forgatását, premierjét halasztották el. Így járt többek között a Stranger Things 4. évada, a több millió embert felcsigázó, a Jóbarátok különleges része – pedig nemrég jelentették be a hírt – vagy épp a Mission Impossible új epizódja is.

Bajba sodorhatja az Emmy-t is a koronavírus-járvány

A koronavírus számtalan vállalati ágazatban okozott már károkat, most a filmiparhoz is elért a hatása. Nem egy sorozat és film forgatása áll le, például a Mission Impossible 7. vagy a. A rajongóknak azonban a jelek szerint le kell mondania A szolgálólány meséje új évadáról is, amit egyébként Kate Moss rendezett volna.

Ám a fesztiválok sem úszták meg, mint a világ egyik legnívósabb zenei fesztiválja, a Glastonbury és a Sziget Fesztivál, és a Cannes Filmfesztivál időpontját is júniusra tolták. És persze a pornóipar is leállt.

A globálisan bekövetkező változások azonban nem korrelálnak Hosszú Katinka dokumentumfilmjével. A tervek szerint a film a tokiói olimpia után kerülne a mozikba, amit azt jelenti, hogy ez csak 2021-ben lesz, hiszen a járvány miatt el kellett halasztani az eseményt.

A forgatás alatt betartják a kétméteres szabályt

A portréfilm alkotóinak döntése szinkronban áll az eredeti szándékukkal, miszerint a stáb szárazon és vízen, a felkészülés hullámhegyein és hullámvölgyein át követi a magyar úszófenomén felkészülését a tokiói olimpiai játékokra.

Hosszú Katinka életét megfilmesítik, 65 napig fogják követni a kamerák

Portréfilm készül a Nemzeti Filmintézet 559,7 millió forintos támogatásával Hosszú Katinkáról, minden idők egyik legsikeresebb magyar sportolójáról. A nagyszabású dokumentumfilm producere Lajos Tamás, forgatókönyvírója és kreatív producere Köbli Norbert, rendezője Pálinkás Norbert, vezető operatőre Nagy András.

A szerkesztőségünknek elküldött közlemény szerint Hosszú a mostani időszakban is kitartóan edz, készül, és ezt továbbra is kamerákkal követi végig a stáb. Viszont a járvány miatt itt is be kell tartani a szabályokat, így a stáb két méternél nem mehet közelebb az úszóhoz, és folyamatosan fertőtlenítik az eszközeiket is.

Örülök neki, hogy folytatjuk a forgatást és ezt a kritikus helyzetet is megörökítjük, nekem tényleg nagyon fontos ez a film. Igazából engem legerősebben soha nem az érmek motiváltak, sokkal inkább az ösztönöz, hogy másoknak segítsek azzal, hogy a saját példámon keresztül megmutatom, hogy kemény munkával igenis el lehet jutni a csúcsra. Ez a dokumentumfilm erre szuper eszköz, és nagy megtiszteltetés számomra. Természetesen megrendített az olimpia elhalasztásának híre, de pár nap alatt alkalmazkodtam az új helyzethez, már az új edzéstervem is összeállt. A járvány miatt most különösen vigyázok másokra és persze magamra, kizárólag edzeni járok el otthonról, de a versenyek nagyon hiányoznak. Humorral és kreativitással próbálom pótolni, új kihívásokon töröm a fejem, most például bokszolni szeretnék. Bízom benne, hogy a filmen visszanézve ez a vészhelyzet, minden fájdalmával és megpróbáltatásával együtt, egy furcsa útelágazásnak tűnik majd, amiből mindannyian sokat tanulunk

– idézi a közlemény Hosszút.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3