Miután több magyar úszó is elkapta a koronavírust, a háromszoros olimpiai bajnok, Hosszú Katinka is elvégezte a tesztet.

Kilencen is koronavírusosak a magyar úszóválogatottnál

A Magyar Úszó Szövetség közleményt adott ki, amelyben tájékoztattak, hogy a magyar úszóválogatott kilenc tagjáról is kiderült, elkapta a koronavírust, köztük Kapás Boglárka, Horváth Dávid és Kozma Dominik is. Azt nem tudni, ennek következtében, de Hosszú Katinka is elvégeztetett tesztet, amely negatív lett, írja a Nemzeti Sport.

Hosszu Katinka Koronavirus Film
Hosszú Katinka Háromszoros Olimpiai, Hétszeres Világ- És Tizennégyszeres Európa-Bajnok Magyar Úszónő / Fotó: Polyák Attila / Origo

Az úszó ebben az évben járt már Dél-Afrikában, az edzőtáborban, valamint tréningezett Olaszországban, ám nem kapta el a vírust. A lap szerint csak azokon végeztek két tesztet, akik a vizsgálatot megelőző két hétben jöttek haza.

Koronavírus ide vagy oda, Hosszú Katinka filmjének forgatása nem áll le

Portréfilm készül a Nemzeti Filmintézet 559,7 millió forintos támogatásával Hosszú Katinkáról, minden idők egyik legsikeresebb magyar sportolójáról. A nagyszabású dokumentumfilm producere Lajos Tamás, forgatókönyvírója és kreatív producere Köbli Norbert, rendezője Pálinkás Norbert, vezető operatőre Nagy András. A koronavírus-járvány okozta helyzet azonban az egész világot megtépázta, a filmipart is.

“Két tesztet azokon végeztek, akik a vizsgálatot megelőző 14 napon belül érkeztek haza külföldről. Hosszú nem tartozik közéjük, és mivel az első tesztelés során mindenki negatívnak bizonyult, az olimpiai bajnok egészségesnek tekinthető” – írták.

Újabb úszó fertőződött meg

Közben egy újabb úszóról, Bohus Richárdról derült ki, hogy koronavírus-fertőzött. Bohus a múlt héten kezdte furán érezni magát, és gondolt is arra, hogy fertőzött lehet, de ezt csak a második koronavírus-teszt támasztotta alá – írja a Nemzeti Sport.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A múlt héten nyolcszáz méternyi futás után úgy éreztem magam, mint egy háromórás edzés végén. Nem értettem azt sem, hogy az otthoni mozgás után miért van izomlázam, jeleztem is az edzőmnek, Nagy Péternek, hogy biztosan koronavírusos vagyok. Aztán a teszt bizonyította, hogy tényleg! Egyébként semmiféle egyéb tünetem nincs, jól érzem magam[/perfectpullquote]

­– mondta a lapnak az úszó.

Bohus Richard Koronavirus
Bohus Richárd / Fotó: Huszti István / Index

Kiderült az is, hogy a BVSC úszói egy edzőtáborban voltak március elején, ahol Bohus szobatársa a rövid pályás világ- és Európa-bajnok Bernek Péter volt, akin szintén elvégezték a koronavírustesztet, kétszer is, ami mindkét alkalommal negatív lett. Ennek ellenére Bernek nem kockáztat és nem kezdi el a felkészülést, tekintettel arra, hogy a klubtársai közül többen is elkapták a fertőzést, Bohussal pedig szobatársak is voltak. Bár egyelőre jól van, de inkább kivár.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet