Követem Sztárok Negatív lett Hosszú Katinka koronavírustesztje

Negatív lett Hosszú Katinka koronavírustesztje

Promóció

Miután több magyar úszó is elkapta a koronavírust, a háromszoros olimpiai bajnok, Hosszú Katinka is elvégezte a tesztet.

Kilencen is koronavírusosak a magyar úszóválogatottnál

Promóció
- Advertisement -

A Magyar Úszó Szövetség közleményt adott ki, amelyben tájékoztattak, hogy a magyar úszóválogatott kilenc tagjáról is kiderült, elkapta a koronavírust, köztük Kapás Boglárka, Horváth Dávid és Kozma Dominik is. Azt nem tudni, ennek következtében, de Hosszú Katinka is elvégeztetett tesztet, amely negatív lett, írja a Nemzeti Sport.

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő / Fotó: Polyák Attila / Origo

Az úszó ebben az évben járt már Dél-Afrikában, az edzőtáborban, valamint tréningezett Olaszországban, ám nem kapta el a vírust. A lap szerint csak azokon végeztek két tesztet, akik a vizsgálatot megelőző két hétben jöttek haza.

Koronavírus ide vagy oda, Hosszú Katinka filmjének forgatása nem áll le

Portréfilm készül a Nemzeti Filmintézet 559,7 millió forintos támogatásával Hosszú Katinkáról, minden idők egyik legsikeresebb magyar sportolójáról. A nagyszabású dokumentumfilm producere Lajos Tamás, forgatókönyvírója és kreatív producere Köbli Norbert, rendezője Pálinkás Norbert, vezető operatőre Nagy András. A koronavírus-járvány okozta helyzet azonban az egész világot megtépázta, a filmipart is.

“Két tesztet azokon végeztek, akik a vizsgálatot megelőző 14 napon belül érkeztek haza külföldről. Hosszú nem tartozik közéjük, és mivel az első tesztelés során mindenki negatívnak bizonyult, az olimpiai bajnok egészségesnek tekinthető” – írták.

Újabb úszó fertőződött meg

Közben egy újabb úszóról, Bohus Richárdról derült ki, hogy koronavírus-fertőzött. Bohus a múlt héten kezdte furán érezni magát, és gondolt is arra, hogy fertőzött lehet, de ezt csak a második koronavírus-teszt támasztotta alá – írja a Nemzeti Sport.

A múlt héten nyolcszáz méternyi futás után úgy éreztem magam, mint egy háromórás edzés végén. Nem értettem azt sem, hogy az otthoni mozgás után miért van izomlázam, jeleztem is az edzőmnek, Nagy Péternek, hogy biztosan koronavírusos vagyok. Aztán a teszt bizonyította, hogy tényleg! Egyébként semmiféle egyéb tünetem nincs, jól érzem magam

­– mondta a lapnak az úszó.

Bohus Richárd / Fotó: Huszti István / Index

Kiderült az is, hogy a BVSC úszói egy edzőtáborban voltak március elején, ahol Bohus szobatársa a rövid pályás világ- és Európa-bajnok Bernek Péter volt, akin szintén elvégezték a koronavírustesztet, kétszer is, ami mindkét alkalommal negatív lett. Ennek ellenére Bernek nem kockáztat és nem kezdi el a felkészülést, tekintettel arra, hogy a klubtársai közül többen is elkapták a fertőzést, Bohussal pedig szobatársak is voltak. Bár egyelőre jól van, de inkább kivár.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3