Ridley Scott rendező a Gucci-gyilkosságot tárja fel. Gucciék mélységesen felháborodtak azon, ahogyan kinéznek a világsztárok által alakított családtagok a House of Gucciban.

A Gucci család mélységesen csalódott

Felháborodásának adott hangot a Gucci család, miután megjelentek az első paparazzi fotók a divattervező meggyilkolását feldolgozó film, a House of Gucci (A Gucci-ház) forgatásáról, írja a The Guardian

A család elsősorban a „borzalmas és csúnya” szereplőgárda ellen kelt ki a hírek szerint.

House Of Gucci Felhaborodas
Adam Driver Maurizio Gucci És Lady Gaga Patrizia Reggiani Szerepében / Fotó: Everett Collection Inc/Alamy

Pedig a film zseniális világsztárokat vonultat fel: Adam Driver alakítja Maurizio Guccit, Lady Gaga pedig feleségét, Patrizia Reggianit, de itt még korántsem ér véget a sztárparádé. A Sir Ridley Scott által rendezett film Maurizio Gucci és Reggiani elátkozott házasságának történetét meséli el. Reggianit 1998-ban börtönbüntetésre ítélték, amiért felbérelt valakit, hogy ölje meg a férjét.

Kapcsolódó cikk

Patrizia Gucci, Maurizio egyik másodunokatestvére elmondása szerint az egész család megdöbbent, amikor meglátták a House of Gucci forgatáson készült nem hivatalos felvételeket. A fényképeken többek közt Al Pacino szerepelt, aki Aldo Guccit alakítja, neki köszönhetőek a divatcég nemzetközi sikerei. De láthatták a híres GG logót tervező Paolo Guccit megszemélyesítő Jared Letót is „egészen borzalmas” orgonalila öltönyben és kopaszon, ami Patrizia Gucci szerint bántó a családra nézve.

Mint minden Gucci, a nagyapám is nagyon jóképű férfi volt, magas, kékszemű és rendkívül elegáns. Őt Al Pacino játssza, aki eleve alacsony. Ráadásul ezen a fényképen kövérnek néz ki, pajeszos, kifejezetten csúnya. Szégyen, mert egyáltalán nem emlékeztet nagyapámra

– fejezte ki mélységes felháborodását és csalódottságát a többi családtag nevében is. Hozzátette, úgy érzik, hogy a film készítői ellopták családjuk identitását és magánéletét azért, hogy aprópénzre váltsák a hollywoodi álomgyárban, ám van egy határ, amit nem lenne szabad átlépni. 

A film Sara Gay Forden The House of Gucci: a Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed (A Gucci-ház: egy gyilkosság, az őrület, a csillogás és a kapzsiság elképesztő története) című regényének adaptációja, és várhatóan október-november környékén mutatják be. Dariusz Wolski operatőr szerint a közönség az „őrületes szereplőgárda” interpretálásában minőségi szappanoperára számíthat, amely giccses, szórakoztató és tragikus egyszerre.

Ridley Scott húsz éve készül filmre vinni a House of Guccit

1995-ben Reggiani bérgyilkoshoz fordult, hogy ölje meg férjét, amiért megcsalta őt. Az akkor 46 esztendős Maurizio a divatcéget alapító Guccio Gucci unokája volt. Az olasz sajtó a bírósági tárgyalás során Fekete Özvegynek nevezte a nőt, aki aztán 2016-ban, 17 év börtönbüntetés után szabadult. 

A Gucci család vádjai azért is váratlanul érhették a filmeseket, mert Scott felesége, Giannina Facio már a 2000-es évek elején egyeztetett velük, igaz, egy másik projekt reményében. Most Patrizia Gucci azt állítja, hogy kereste a produkciót a House of Gucci kapcsán, de nem hívták vissza.

Marco Bizzarri, a Gucci divatház jelenlegi elnök-vezérigazgatója ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy a cég teljesen szabad kezet adott az alkotóknak, együttműködnek a filmstúdióval és Scott produkciós irodájával, beengedték őket a cég archívumába is, hogy a jelmezek és kellékek a lehető leghitelesebbek legyenek. 

Közben nemrég újabb A-listás sztár csatlakozott a produkcióhoz: Salma Hayek, a Gucci anyacégének, a Kering vezérigazgatójának felesége fogja Giuseppina „Pina” Auriemmát, Reggiani barátnőjét alakítani, akit a gyilkosság megszervezéséért 25 évre ítéltek el.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet