Nézem Fotó A Huawei belülről – képek Kína legnagyobb technológiai birodalmáról

A Huawei belülről – képek Kína legnagyobb technológiai birodalmáról

A Kína Szilikon-völgyeként emlegetett Shenzen ad otthont a ma már világméretűre nőtt Huawei birodalomnak. Eddig nem nagyon engedtek be nyugati fotósokat, de most kivételt tettek, ezért Kevin Frayer fotóriporternek köszönhetően mi is betekintést nyerhetünk a hatalmas cég kultúrájába. A képek akár Európában vagy Amerikában is készülhettek volna, nem véletlenül.

- Advertisement -

A Huawei története egészen 1987-re nyúlik vissza, amikor az alapító Ren Zhengfei 4000 fonttal és 3 alkalmazottal elindította a vállalkozást. Ma, több mint 180.000 alkalmazottal világszerte, akiknek a fele kutatás-fejlesztéssel foglalkozik, és a tavalyi bevétel alapján (100 millió dollár), aligha fog a közeljövőben megállni. Pedig lenne rá oka, miután a Google vasárnap felfüggesztette a Huawei hozzáférését az Android operációs rendszer frissítéseihez, mivel az amerikai kormány felírta a céget egy kereskedelmi feketelistára.

Ebéd utáni pihenő a campuson / Fotó: The Guardian

A politikai problémák ellenére a Huawei így is a világ élén jár a kereskedelemben és az ötödik generációs hálózati fejlesztésekben. Amire Kevin Frayer kíváncsi volt, az a vállalat kultúrája, amelyben a világ top egyetemeiről érkezett munkavállalók nap mint nap dolgoznak, sokszor három műszakban. Bár Kína egyre csak felfelé tör a technológiai világában, ennek megvan az ára.

A dolgozók többsége óriási nyomás alatt van, és bár az ázsiai munkatempó igen szigorú, a Huawei megpróbálja követni a nyugati szellemiséget, és arra törekszik, hogy a munkavállalók jól érezzék magukat munka közben, sőt, munka után is.

A magasan fizető vállalatok közé tartozik, e mellett pedig minőségi ételt felszolgáló éttermekkel, kávézókkal rendelkeznek, de a campuson sportpályák, könyvtár és Svájcból importált villamosok is megtalálhatók.

Újabb adatvédelmi botrány a Facebooknál? – Ezúttal a Huawei érintett

Marc Zuckerberg Európai Parlamenti meghallgatása után újabb adatvédelmi aggály merült fel a Facebook háza táján. A közösségi hálót üzemeltető cég a Huawei-en kívül a kínai Lenovo-nak, Oppo-nak és TCL-nek is adott hozzáférést Facebook-adatokhoz. Az amerikai vállalat szerint ez “ellenőrzött művelet” volt.

Ha ez nem lenne elég, a dolgozók esti külön órákon, például művészeti órán is részt vehetnek. Ebéd után pedig lehetőség van pihenni, lazítani (amit nálunk is bevezethetnének).

Az épületek a campuson nem a jól megszokott, barátságtalan, üvegfalú építmények, amiket a filmekben látunk. Helyette Párizst, Versaillest, Oxfordot idézik, és a területek nevei is ezt bizonyítják: Britain Campus, Paris area, Versailles area.

Az egyik mérnök, aki Amerikába járt egyetemre, elárulta, a Huawei is csak azt szeretné, amit a legtöbb technológiai nagyvállalat, megkönnyíteni az életet. Ügyfeleikkel nagyon bizalmasak, Frayer nem is fényképezhette őket ottléte alatt. Az elkészült képek pedig önmagukért beszélnek. Így is lehet dolgozni.

Ne hagyd ki a galériát!

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Kanye West alkoholizmusáról vallott, amit a hit segítségével győzött le

Kanye West alkoholizmusáról beszélt az Awaken 2020 nevű evangélikus rendezvényen.

Az 50 év után előkerült iratok szerint Samuel Beckett Nobel-díja ellen a biztosság elnöke kampányolt

Samuel Beckett irodalmi Nobel-díja megosztotta a jelölőbizottság tagjait, ez derült ki a Svéd Akadémia archívumának frissen előkerült irataiból.

Tóth Gabi férje, Krausz Gábor a nők védelmére kelt Schobert Norbi videója után

A hétfői ebéd előtt olyan Facebook-videót rögzített Schobert Norbi, hogy tematizálta a magyar közéletet.

Rendezők, akik világhírű festményeket csempésztek filmjeikbe – Ilyen a mozi és képzőművészet csodálatos találkozása

Mi köze Klimt A csók című festményének Scorsese Viharszigetéhez? Vagy a Forrest Gump kis Jenny-jének a 20. század egyik leghíresebb amerikai képéhez?

ez is érdekeltéged
<3