A Kína Szilikon-völgyeként emlegetett Shenzen ad otthont a ma már világméretűre nőtt Huawei birodalomnak. Eddig nem nagyon engedtek be nyugati fotósokat, de most kivételt tettek, ezért Kevin Frayer fotóriporternek köszönhetően mi is betekintést nyerhetünk a hatalmas cég kultúrájába. A képek akár Európában vagy Amerikában is készülhettek volna, nem véletlenül.

A Huawei története egészen 1987-re nyúlik vissza, amikor az alapító Ren Zhengfei 4000 fonttal és 3 alkalmazottal elindította a vállalkozást. Ma, több mint 180.000 alkalmazottal világszerte, akiknek a fele kutatás-fejlesztéssel foglalkozik, és a tavalyi bevétel alapján (100 millió dollár), aligha fog a közeljövőben megállni. Pedig lenne rá oka, miután a Google vasárnap felfüggesztette a Huawei hozzáférését az Android operációs rendszer frissítéseihez, mivel az amerikai kormány felírta a céget egy kereskedelmi feketelistára.

8118
Ebéd Utáni Pihenő A Campuson / Fotó: The Guardian

A politikai problémák ellenére a Huawei így is a világ élén jár a kereskedelemben és az ötödik generációs hálózati fejlesztésekben. Amire Kevin Frayer kíváncsi volt, az a vállalat kultúrája, amelyben a világ top egyetemeiről érkezett munkavállalók nap mint nap dolgoznak, sokszor három műszakban. Bár Kína egyre csak felfelé tör a technológiai világában, ennek megvan az ára.

A dolgozók többsége óriási nyomás alatt van, és bár az ázsiai munkatempó igen szigorú, a Huawei megpróbálja követni a nyugati szellemiséget, és arra törekszik, hogy a munkavállalók jól érezzék magukat munka közben, sőt, munka után is.

A magasan fizető vállalatok közé tartozik, e mellett pedig minőségi ételt felszolgáló éttermekkel, kávézókkal rendelkeznek, de a campuson sportpályák, könyvtár és Svájcból importált villamosok is megtalálhatók.

Újabb adatvédelmi botrány a Facebooknál? – Ezúttal a Huawei érintett

Marc Zuckerberg Európai Parlamenti meghallgatása után újabb adatvédelmi aggály merült fel a Facebook háza táján. A közösségi hálót üzemeltető cég a Huawei-en kívül a kínai Lenovo-nak, Oppo-nak és TCL-nek is adott hozzáférést Facebook-adatokhoz. Az amerikai vállalat szerint ez “ellenőrzött művelet” volt.

Ha ez nem lenne elég, a dolgozók esti külön órákon, például művészeti órán is részt vehetnek. Ebéd után pedig lehetőség van pihenni, lazítani (amit nálunk is bevezethetnének).

Az épületek a campuson nem a jól megszokott, barátságtalan, üvegfalú építmények, amiket a filmekben látunk. Helyette Párizst, Versaillest, Oxfordot idézik, és a területek nevei is ezt bizonyítják: Britain Campus, Paris area, Versailles area.

Az egyik mérnök, aki Amerikába járt egyetemre, elárulta, a Huawei is csak azt szeretné, amit a legtöbb technológiai nagyvállalat, megkönnyíteni az életet. Ügyfeleikkel nagyon bizalmasak, Frayer nem is fényképezhette őket ottléte alatt. Az elkészült képek pedig önmagukért beszélnek. Így is lehet dolgozni.

Ne hagyd ki a galériát!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.