Követem Élet + Stílus A Huawei-háború élesedik: A Facebook, Instagram, WhatsApp nem lesz...

A Huawei-háború élesedik: A Facebook, Instagram, WhatsApp nem lesz elérhető a kínai készülékeken

Promóció

A Huawei okostelefonjain többé nem lesznek elérhetők a Facebook alkalmazásai. Sem a Facebook, sem a Messenger, sem az Instagram, és a WhatsApp sem – közölte a Reuters

Promóció
- Advertisement -

Azok a Facebook-felhasználók, akik már rendelkeznek Huawei telefonnal, tudni fogják használni az alkalmazásokat.

De a Reuters információja szerint, az új okostelefonokon többé nem lesznek elérhetők a Facebook Inc előtelepített appjei.

A hírügynökség szerint ez egy újabb csapást jelent a kínai vállalatnak, amely megpróbált elevickélni az amerikai tilalmak ellenére, és megtartani üzletét az alkatrészek és szoftvergyártás világában, annak ellenére, hogy a wifihozzáféréstől kezdve, az SD-támogatáson át egészen a processzorig elvesztettek mindent. Még az operációs rendszert is.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, az F8 fejlesztői konferencián, 2019 / Fotó: Getty Images

A jelenlegi licenccel átmenetileg még küld frissítést a Google, azonban minden készülék, ami már kikerült a gyárból, nem kap frissítést, de böngészőből ezek továbbra is elérhetők lesznek.

Az okostelefon-gyártó cégek gyakran kötnek megállapodást népszerű alkalmazások előtelepítéséről, ahogy ez eddig a Facebookkal is volt, és a Twitterrel és a Bookinggal van még hasonló megállapodás, ezek is elérhetők a Huawei okostelefonjain. A Twitter Inc és a Booking egyelőre nem fűzött észrevételt a jelenlegi helyzethez.

Észrevetted, hogy megváltozott a Facebook? Rég vártunk erre az újításra

A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg még május elején az évente megrendezésre kerülő F8 fejlesztői konferencián jelentette be, hogy “a jövő a privátszféra”. Ez a szlogen nem okozhat meglepetést senkinek, hiszen még korábban több ízben hangoztatta, hogy a privátszférára helyezi a hangsúlyt. Feltételezhető, hogy realizálta, süllyed a kék hajó.

A Huawei ügynökségén keresztül pénteken arról tájékoztatták a hirado.hu-t, hogy a Facebook alkalmazás változatlanul letölthető és használható lesz minden megvásárolt, valamint kereskedelmi forgalomban lévő Huawei okostelefonon. A Facebook kizárólag az alkalmazás előtelepítését nem engedélyezi majd, de ezt a felhasználók maguk is megtehetik a készülékeiken – közölték.

A Facebook az új otthonunk: az adatainkkal fizettünk érte

Nem kérdés, az adathalász közösségi oldalak közül a Facebook tábora a legnépesebb. Itt értesülünk a legújabb hírekről, eseményekről, ezen keresztül kommunikálunk barátainkkal és minden valamirevaló cég az oldalon hirdeti szolgáltatásait és/vagy termékeit. Virtuálisan felköltöztünk a közösségi oldalra: naponta átlagosan 58 percet töltünk csak ezen a platformon.

Azt is írták: a kereskedelmi forgalomban lévő összes Huawei okostelefonra változatlanul megérkeznek majd a Google frissítései, szintén beleértve a már megvásárolt készülékeket is.

Hozzátették, a Huawei továbbra is rendelkezik Wifivel és SD-kártyával.

Promóció
ForrásMTI
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3