A Huawei-háború élesedik: A Facebook, Instagram, WhatsApp nem lesz elérhető a kínai készülékeken

A Huawei okostelefonjain többé nem lesznek elérhetők a Facebook alkalmazásai. Sem a Facebook, sem a Messenger, sem az Instagram, és a WhatsApp sem – közölte a Reuters

Azok a Facebook-felhasználók, akik már rendelkeznek Huawei telefonnal, tudni fogják használni az alkalmazásokat.

De a Reuters információja szerint, az új okostelefonokon többé nem lesznek elérhetők a Facebook Inc előtelepített appjei.

A hírügynökség szerint ez egy újabb csapást jelent a kínai vállalatnak, amely megpróbált elevickélni az amerikai tilalmak ellenére, és megtartani üzletét az alkatrészek és szoftvergyártás világában, annak ellenére, hogy a wifihozzáféréstől kezdve, az SD-támogatáson át egészen a processzorig elvesztettek mindent. Még az operációs rendszert is.

Mark Zuckerberg Facebook Újítások 2019
Mark Zuckerberg, A Facebook Alapítója, Az F8 Fejlesztői Konferencián, 2019 / Fotó: Getty Images

A jelenlegi licenccel átmenetileg még küld frissítést a Google, azonban minden készülék, ami már kikerült a gyárból, nem kap frissítést, de böngészőből ezek továbbra is elérhetők lesznek.

Az okostelefon-gyártó cégek gyakran kötnek megállapodást népszerű alkalmazások előtelepítéséről, ahogy ez eddig a Facebookkal is volt, és a Twitterrel és a Bookinggal van még hasonló megállapodás, ezek is elérhetők a Huawei okostelefonjain. A Twitter Inc és a Booking egyelőre nem fűzött észrevételt a jelenlegi helyzethez.

Észrevetted, hogy megváltozott a Facebook? Rég vártunk erre az újításra

A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg még május elején az évente megrendezésre kerülő F8 fejlesztői konferencián jelentette be, hogy “a jövő a privátszféra”. Ez a szlogen nem okozhat meglepetést senkinek, hiszen még korábban több ízben hangoztatta, hogy a privátszférára helyezi a hangsúlyt. Feltételezhető, hogy realizálta, süllyed a kék hajó.

A Huawei ügynökségén keresztül pénteken arról tájékoztatták a hirado.hu-t, hogy a Facebook alkalmazás változatlanul letölthető és használható lesz minden megvásárolt, valamint kereskedelmi forgalomban lévő Huawei okostelefonon. A Facebook kizárólag az alkalmazás előtelepítését nem engedélyezi majd, de ezt a felhasználók maguk is megtehetik a készülékeiken – közölték.

A Facebook az új otthonunk: az adatainkkal fizettünk érte

Nem kérdés, az adathalász közösségi oldalak közül a Facebook tábora a legnépesebb. Itt értesülünk a legújabb hírekről, eseményekről, ezen keresztül kommunikálunk barátainkkal és minden valamirevaló cég az oldalon hirdeti szolgáltatásait és/vagy termékeit. Virtuálisan felköltöztünk a közösségi oldalra: naponta átlagosan 58 percet töltünk csak ezen a platformon.

Azt is írták: a kereskedelmi forgalomban lévő összes Huawei okostelefonra változatlanul megérkeznek majd a Google frissítései, szintén beleértve a már megvásárolt készülékeket is.

Hozzátették, a Huawei továbbra is rendelkezik Wifivel és SD-kártyával.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk