Az angol rendőrség figyelmeztetést adott ki a szülőknek, amiért a gyerekek által is használt közösségi média-oldalakon a Huggy Wuggy nevű figura videói terjednek.

Huggy Wuggy egy horror-videójáték főellenségeként jelent meg, plüssfigura is készült róla, illetve a YouTube és a TikTok oldalakon is népszerűvé vált, írjaNoizz.

A kék medve figurának borotvaéles fogai vannak, megjelenése miatt kifejezetten félelmetes, akár traumatizáló is lehet a gyerekeknek.

játék egy elhagyatott játékgyárban játszódik, Huggy pedig a játék egyik ellensége, aki a szellőzőnyílásokból leselkedik a játékosokra

– írta a dorseti rendőrség, majd hozzátette: “a játékról készült videók megtekinthetők a YouTube-on és a Tiktokon, de készültek már a karakterről rajongói dalok is”. A brit rendőrség korábban is felhívta az emberek figyelmét elszabadult TikTok-trendekre, akkor a babkonzervekkel való rongálás ellen szólaltak fel.

Mivel a figuráról készült videók címében semmi gyanús nem szerepel, a közösségi média gyerekbarát-szűrői nem fogják fel, így könnyen eljut a fiatalokhoz is.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet