Hugh Grant Boris Johnsonnak: “Nem fogod elb_szni a gyerekeim jövőjét”

Boris Johnson brit miniszterelnök a napokban II. Erzsébet királynőhöz fordult engedélyért, hogy feloszlathassa a parlamentet. A hard-brexit sürgetése okán tette mindezt, amely nagy felháborodást keltett. Hugh Grant színész is kikelt Twitteren a döntés miatt.

Boris Johnson brit miniszterelnök arra kérte szerda reggel II. Erzsébet királynőt, hogy szeptember második hetétől október 14-ig függessze fel a parlament működését. A királynő jóváhagyta a kérést még aznap késő délután, írta a The Guardian brit lap.

Brexit: ugrás a sötétbe – Indulatok döntöttek észérvek helyett

A kilépési megállapodás határidejének közeledtével nem meglepő, hogy a XXI. Század Társaság március 21-i találkozója Brexit: ugrás a sötétbe címmel is e téma köré épült. Az esemény házigazdája Kocsis András Sándor volt, a társaság elnöke. Horváth Gábor, a Népszava főszerkesztője Losoncz Miklóst, a Budapesti Gazdasági Egyetem professzorát kérdezte.

Johnson hivatalos magyarázata szerint azért döntött a parlament bezárása mellett, hogy a kormánya felkészülhessen egy új korszak törvényeinek beterjesztésére, például a súlyos bűncselekmények elleni hatékony fellépésre. De a valódi ok nyilvánvalóan nem ez. A parlamentet azért zárja be, hogy be tudja váltani az ígéretét: Nagy-Britanniát október 31-én kiléptetni az EU-ból. Minden jel szerint alku nélkül.

Hugh Grant Boris Johnson Brexit Hírek
Hugh Grant Színész / Fotó: Juan Naharro Gimenez / Getty Images

Számos politikus és művész felháborodott a döntés okán, többek között Hugh Grant angol színész. Tüntetések is zajlottak az országban, egymillióan írtak alá tiltakozói petíciót.

No Title

You will not fuck with my children’s future. You will not destroy the freedoms my grandfather fought two world wars to defend. Fuck off you over-promoted rubber bath toy. Britain is revolted by you and you little gang of masturbatory prefects. https://t.co/Oc0xwLI6dI

Ekkor jött Hugh Grant, aki Twitteren írta meg aggályait és nem finomkodott.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem fogod elb_szni a gyerekeim jövőjét! Nem fogod szétrombolni azt a szabadságot, ami nagyapám harcolt ki a két háború között. Baszd meg, te túlértékelt gumikacsa! Britannia fel van lázadva miattad és a kis maszturbálós elöljáróid miatt[/perfectpullquote]

– írta Grant. Úgy tűnik, sokan egyetértenek vele, ugyanis nagyon felkapott lett a közösségi oldalon. A cikkünk írása során több mint 80 ezren osztották meg és 340 ezren kedvelték a bejegyzést.

Elton John a Brexitről: “Szégyellem az országom azért, amit tett”

Elton John a Farewell Yellow Brick Road turnéján járja a világot. Az utolsó állomáson, a szerdai Veronában adott koncerten megosztotta aggályait és karakán véleményét a Brexit viszontagságairól. Nem ez az első alkalom, hogy megosztja aggályait. Még 2018 júliusában mondta, “nem gondolom, hogy az embereknek elmondták az igazságot.

Korábban Elton John is kiakadt a brit vezetés miatt, akkor még Theresa May töltötte be a miniszterelnöki pozíciót.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szégyellem az országom azért, amit tett. A Brexit szétszakítja az embereket. Már halálosan beteg vagyok a politikusoktól, különösképp a brit politikusoktól. És elegem van a Brexitből is. Európai vagyok, nem pedig egy buta, koloniális, imperialista angol idióta[/perfectpullquote]

– mondta Elton John, aki a Farewell Yellow Brick Road turnéja apropóján, Veronában fakadt ki május végén.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk