Hugh Laurie lesz a fantasztikus Maurícius, a ravasz kandúr Terry Pratchett megfilmesített Korongvilág-történetében

A Fantasztikus Maurícius és az ő tanult rágcsálói című regényért nyerte el Terry Pratchett 2002-ben az egyik legrangosabb brit irodalmi díjat.

Animált adaptációt forgatnak

Hugh Laurie fogja játszani Mauríciust, az agyafúrt kandúrt Terry Pratchett Fantasztikus Maurícius és az ő tanult rágcsálói című regényének animációs filmadaptációjában, írja a The Guardian

Hugh Laurie Fantasztikus Mauricius
Hugh Laurie / Fotó: Isabel Infantes/PA

A BBC America hamarosan elkészülő Korongvilág-regényekből készített sorozatával, a The Watch-csal ellentétben a filmgyártásában részt vesz Pratchett produkciós cége, a Narrativia is. 

A Fantasztikus Maurícius Pratchett Korongvilág-sorozatának 28. kötete, de az első, amely gyerekeknek szól. Ez volt az első mű, amelyért az író elnyerte az egyik legjelentősebb irodalmi díjat, a brit gyermek- és ifjúsági könyvek szerzőinek járó Carnegie érmet 2002-ben. 

 

Kapcsolódó cikk

Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A történetben Maurícius egy csapat patkánnyal és egy fuvolás fiúval, Keith-tel járja a városokat, ahol először elszabadítja a patkányokat, majd elvállalja a patkányok begyűjtését jó pénzért. Amikor Bad Blintz nevű városkába érkezik a társaság, valami nagyon gonosz dolgot fedeznek fel. 

 

A filmet majd 2022-ben láthatjuk, Laurie mellett Emilia Clarke játssza a Hugh Bonneville által megformált polgármester lányát, Himesh Patel lesz Keith. Gemma Arterton pedig az egyik patkányt fogja alakítani. 

Pratchett könyvének szellemisége megmarad

„Nagy rajongója vagyok Terry Pratchettnek. Nem vállaltam volna el ezt a filmet, ha nem tudnám, hogy megőrizzük a könyv szellemiségét, ami a rengeteg rajongónak is elnyeri a tetszését” – jelentette ki Andrew Baker, az egyik produkciós cég ügyvezetője. 

Rob Wilkins, aki az elhunyt Pratchett barátja és asszisztense volt, elmondta, hogy Maurícius történetének megírása nagy örömöt jelentett a szerző számára. Szintén üdvözölte, hogy a produkció nagy becsben tartotta és tisztelettel megőrizte a könyv szellemiségét. 

Kapcsolódó cikk

Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Pratchett mindig azt mondta, hogy a Carnegie érmére volt a legbüszkébb a díjai és címei közül. Köszönőbeszédében arról beszélt, hogy azért is érte váratlanul a Maurícius sikere, mert nem csupán fantasy, hanem ráadásul humoros fantasy. 

„Jó látni, hogy komolyan veszik a humort. A Fantasztikus Maurícius azért fantasy könyv, mert annak néz ki. Intelligens patkányok szerepelnek benne. De az még csodálatosabb, hogy intelligens emberek is szerepelnek benne. Számomra sokkal jobban hangzik az, hogy a népek közötti békét diplomáciai úton meg lehet őrizni, mint hogy el lehet pusztítani a gonoszt azzal, ha egy drága ékszert beledobunk egy vulkánba” – mondta az átadóünnepségen. 

Hugh Laurie-t, a közkedvelt, szarkasztikus Doktor House sztárját legutóbb a Roadkill című sorozatban és a David Copperfield rendkívüli élete című filmben láthattuk legutóbb. 

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból