Húsvétkor jelentős változások várhatóak az időjárásban, ami meglepetést okozhat.
A hét elején még napfényes, ám hűvös időre számíthatunk, éjszakára a szélcsendes területeken a hőmérséklet akár a fagypont alá is süllyedhet. A hét közepén már több felhő és csapadék jelenik meg, de a hőmérséklet emelkedni kezd, és a hét végére ismét többnyire napos, száraz idő ígérkezik, Húsvétvasárnap pedig a hőmérséklet elérheti a 20-26 Celsius-fokot – áll a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzésében.

Hétfő

Napos, gomolyfelhős idő lesz jellemző, estére az ég kiderül. Néhol előfordulhatnak záporok, kevés helyen zivatar is kialakulhat, különösen az ország északkeleti részén. Az északnyugati szél élénk, helyenként erős lökésekkel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10-15 fok között várható.

Kedd

Fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, a nap második felében azonban délnyugatról sűrűbb felhőzet érkezhet. Jelentős csapadék nem várható. A délkeleti, keleti szél sok helyen erősödik. A minimum hőmérséklet többnyire 0 és 6 fok között alakul, de a derült, szélcsendes területeken hidegebb is lehet. A maximum hőmérséklet 12-18 fok között valószínű.

Szerda

Változóan felhős idő várható, időnként napsütéssel. Nyugat, délnyugat felől megnő az eső, zápor és zivatar esélye. A délkeleti szél élénk, helyenként erős lehet. Hajnalban általában 5-10 fok várható, a szélvédett északkeleti területeken ennél hidegebb is lehet. Délutánra 15-22 fokig melegszik a levegő.

Csütörtök

Többnyire közepesen vagy erősen felhős idő lesz, több helyen várható eső vagy zápor, de a nap második felében csökkenhet a felhőzet és a csapadék esélye. A délkeleti, majd délnyugati szél sok helyen élénkül, helyenként erősödik. A hajnali 5-12 fokról a hőmérséklet 15-21 fok közé emelkedik.

Nagypéntek

Jellemzően napos, száraz idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Sok helyen erősödik a déli, délnyugati szél. A minimum hőmérséklet 4-11, a maximum 19-24 fok között alakul.

Nagyszombat

Többnyire fátyolfelhős, napos, száraz időre lehet számítani. A déli, délkeleti szél sok helyen élénk, néhol erős lökésekkel. A hajnali 7-13 fokról a levegő 20-25 fok közé melegszik.

Húsvétvasárnap

Az ég többnyire gyengén, helyenként közepesen felhős lesz, csapadék nem valószínű. Sok helyen élénkülhet, időnként erősödhet a déli szél. Hajnalban általában 8-13 fok lehet, a nappali csúcshőmérséklet pedig 20-26 fok között várható.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.