Az I Scream, You scream névre keresztelt fotókiállítás mutatja meg kedvenc nyári édességünk evolúcióját.

Hirdetés

Már Nagy Sándor is mézzel édesített havat evett, Marco Polo Kelet felé hasonló sörbettel hűsítette magát, a 17-ik században pedig Károly asztaláról is vannak feljegyzések egy bizonyos ‘krémes jégről’. Vajon gondolták valaha ezek a korai kísérletezők, hogy egyszer a fagyi lesz a szinonímája a legmelegebb hónapoknak és szinte uralni lehet majd vele a világot?

/ Fotó: Robert Mann Gallery hivatalos oldala

A new york-i Robert Mann Galéria legújabb kiállítása a fagylalt szociális és kulturális térhódítása előtt hajt fejet. Technikát illetően mindenből válogattak, PUTPUT által tervezett 3D-s szobroktól kezdve, amiket háztartási eszközökből pakoltak össze, pl. egy szivacs, fanyél, egészen Martin Parr, Meryl Meisler és Jim Dow fényképeiig.

Az I Scream, You Scream bemutatja a jégkrém feltűnését az elmúlt évtizedek képzőművészeti alkotásain és minden olyan kreatív opciót, amit  a kiállító művészek szerint belefér egy tölcsérbe.

Legyen szó egy sárga olvadó gombóc fagyi egy égszínkék háttér előtt, vagy egy 1935-ös fallikus felhangú reklámról, hűsítő képek következnek az utolsó nyári hőhullámokra.

/ Fotók: Robert Mann Gallery hivatalos weboldala

Hirdetés