A homofób-törvényjavaslat apropóján ragadt klaviatúrát Iamyank zenei producer.

Iamyank nem nevezné képviseletnek a Fideszt

A nemrégiben elfogadott pedofilellenes törvényben szereplő LMBTQ közösség szabadságát korlátozó pont kapcsán számos magyar közszereplő fejtette ki véleményét. A tévécsatornák közül az RTL Klub is beleállt a témába. Nemrég Iamyank zenei producer írta meg véleményét ez ügyben a Facebook-oldalán.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

Mint írta, „egy olyan stratégiához ami (sic!) a valós, morális alapelvekre épülő hosszútávú (sic!) érték teremtés (sic!) helyett a nemes harc illúziójából dizzaszt populista imidzset, ellenség kell. Bármi áron”. Hozzátette, „az aljas provokációtól és az ártatlanok feláldozásától sem retten vissza, ha kilehet (sic!) váltani az ellenállást, hisz így lesz mitől «megvédeni a hazát»”. A bejegyzését úgy zárta Iamyank, hogy nem tudja, minek nevezhetjük ezt, „de képviseletnek, vezetésnek igen nehezen”.

Kapcsolódó cikk

A kommentszekcióban kialakult egy konstruktív vita is, és a zenei producer bőszen beleáll a vitába.

Orbán Viktor nem megy el a vitára

A homofób-törvényjavaslat igen nagy nemzetközi felháborodást váltott ki, jelenleg ez tematizálja a magyar közvéleményt. Az Európai Bizottság szóvivője, Christian Wigand is nyilatkozott az ügyben. Mint mondta, tüzetesen kivizsgálják a törvényjavaslatot.

Ma egyébként EP-vitát tartottak, amelynek napirendjére tűzték a magyar kormány homofób módosítókkal teletűzdelt, eredetileg pedofilellenesnek nevezett törvényét. 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök viszont nem vesz részt a strarbourgi vitán.

Novák Katalin az ATV-nek azt mondta, „sajnálatos módon nagyon kevesen ismerik a tényleges tartalmát ennek a jogszabálynak.”

A családokért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, hogy az Európai Parlament LIBE bizottságában Hidvéghi Balázs a felelőse ennek az ügynek, a vitában ő és Győri Enikő fog felszólalni.

A vitanapon a homofób törvény mellett a magyar és a lengyel jogállamiság is napirenden lesz.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet