Ian Mckellen: Hollywood mindig is kegyetlenül bánt a nőkkel és a melegekkel

A veterán színész, Ian Mckellen még 1988-ban coming outolt. Azóta is sokat kampányol a homoszexuálisok elfogadásáért, a számukra az egyenlő emberi jogok biztosításáért.

Time Out magazinban (via The Guardian) jelent meg a héten friss interjú a színészlegenda Sir Ian McKellennel. A Gyűrűk Ura-trilógia sztárja egyike a legismertebb nyíltan homoszexuális filmsztároknak.

Az ezredfordulón a Dumbledore szerepét is felajánlották neki.

Fekete nők tiltakoztak Cannes-ban a francia filmiparban tapasztalható rasszizmus ellen

Ugyanezek a nők, köztük Nadège Beausson-Diagne, Mata Gabin, Maïmouna Gueye, Eye Haïdar, Rachel Khan, Being Black is Not My Job címen könyvet jelentettek meg. Ebben részletezik a rasszizmust, ami színésznőként éri őket Franciaországban. A Harvey Weinstein-botrány után felerősödik a nők hangja.

Az interjúban megkérdezték tőle, mi a véleménye arról, hogy a Legendás állatok és megfigyelésük idén érkező folytatásában a fiatal Dumbledore nem lesz meleg. J.K. Rowling könyveiben bevallottan az.

Nos, senki sem a társadalmi kommentárokért kíváncsi Hollywoodra, nem igaz? Ott azt is csak nemrég fedezték fel, hogy színes bőrű emberek egyáltalán vannak a világon.

– válaszolta a 79 éves színész.

Ian Mckellen

Majd így folytatta:

Hollywood a története során minden lehetséges módon kegyetlenül bánt a nőkkel. Meleg férfiak nem léteznek.

McKellen a témával kapcsolatban felidézte az ő főszereplésével készült 1998-as Érzelmek tengerében című drámát, amely az 1957-ben elhunyt homoszexuális rendező, James Whale életéről szól. McKellen szerint ez az alkotás jelentette a fordulópontot, mert elfogadóbbá tette az álomgyárat: “Ezzel Hollywood elismerte, hogy korábban is előfordultak már a filmiparban meleg férfiak. Közben meg Hollywood fele homoszexuális.”

Az interjú a fentiek mellett nem véletlenül készült. Ian Mckellen ugyanis ma töltötte be a 79. életévét. Boldog születésnapot kívánunk neki!

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból