Eszem + Iszom GasztroArt Az IBM kávédrónja tudja, mikor vagy álmos, és kiszállítja...

Az IBM kávédrónja tudja, mikor vagy álmos, és kiszállítja koffeines italod

Promóció

Az IBM egy olyan kávékiszállító drónt szabadalmaztatott, amelyik tudja, mikor vagy álmos. A kávédrón “leolvassa” a szívritmusod és a szemmozgásodat, s ebből következtet arra, hogy szükséged van egy erős feketére.

Promóció

Az amerikai Szabadalmi és Védjegy Hivatal (US Patent and Trademark Office) által közzétett szabadalmi iratok szerint az IBM olyan pilóta nélküli légi járművet szabadalmaztatott, ami kávét vagy “koffein tartalmú italt” szállít ki. A célszemély pedig olyasvalaki, aki megrendelte azt, vagy akiről “a szenzoradatok elektronikus elemzése azt jelzi, hogy előre meghatározott kognitív állapotban van”. Azaz szüksége van koffeinre.

Ha orvosi adatokhoz is hozzáférést biztosítanak, a drón azt is tudni fogja, ha az illető olyan gyógyszert szed, amire a koffein rossz hatással van. Ilyenkor nem szállít.

Részlet a szabadalmi rajzokból / Fotó: US Patent and Trademark Office

A kávédrónt irodai épületekre és nyilvános rendezvényhelyszínekre, például konferenciatermekre, fesztiválokra tervezték.

Michael McCormack on Twitter

The future is here – coffee delivered by drone through an app. Introducing Wing, an innovative drone delivery company currently testing in south Canberra. https://t.co/ulYaoHmMQ7

Nem az IBM azonban az első olyan cég, aki drónokat használna kávészállításra. Tavaly a Matternet, egy drón profilú logisztikai cég tesztelte a kávékiszállítást drónok segítségével Zürichben. 

2014-ben egy amszterdami központú vállalat, a Coffee Copter mutatta be saját fejlesztésű rendszerét. Ez egy appon mint kávérendelési user interfacen alapult.

Pár napja pedig az ausztrál Wing tartott bemutatót a kávédrón termékéről a parlament egyik helyi tagjának Canberrában.

Ami azonban rendre hiányzik ezekből a szállítási rendszerekből, az “okos” technológia, amit az IBM fejlesztett. Ez képes bemérni az emberek létfontosságú szerveit és előrejelezni, mikor van szükségük koffeinre.

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3