A Szupernóva mellett kilenc új filmet mutat be az Ideje moziba menni fesztivál május 27. és 30. között — közölték a szervezők az MTI-vel.

Huszonkét mozi csatlakozott az Ideje moziba menni fesztivál kezdeményezéséhez

A kezdeményezéshez összesen 22 mozi csatlakozott, köztük hat budapesti művészmozi (a Cirko-Gejzír, a Corvin, a Kino, a Művész, a Puskin és a Tabán), valamint 16 vidéki filmszínház — olvasható a közleményben.

A fesztivál egyik legjobban várt filmje a Szupernóva, a lélegzetelállító tájakon forgatott érzékeny romantikus brit dráma Colin Firth és Stanley Tucci főszereplésével.

Szupernova-Film-Colin-Firth-Stanley-Tucci-Ideje-Moziba-Menni-Fesztival-2021
Colin Firth (B) És Stanley Tucci (J) A Szupernóva Filmben / Fotó: Supercanal

A tavalyi Berlinale válogatásából érkezik a mozikba a Perzsa nyelvleckék, amely egy holokauszttúlélő különleges történetét mutatja be. Ugyancsak a Berlinalét megjárt film a 21. század kihívásaira — az internetes zaklatásra, a közösségi médiára, a reklámpszichológiára — érzékenyen és abszurd humorral reagáló francia film, az Előzmények törlése.

Velencében debütált filmekkel jelentkeznek

Az egyedi hangú lengyel alkotó, Malgorzata Szumowska (Az Ő nevében, Test) új filmje, a Soha többé nem fog havazni a velencei filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be.

Szintén Velencében debütált és nyerte meg a zsűri különdíját Andrej Koncsalovszkij történelmi filmje, a hatvanas években játszódó Kedves elvtársak! című alkotás.

Az Ideje moziba menni fesztiválon láthatják a magyar nézők először A Rosa esküvője című filmet is, amely egy középkorú nő eszmélését és magára találását mutatja be napsugaras mediterrán hangulatban, sok családi civakodással és igazi spanyol temperamentummal — olvasható a szervezők közleményében.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet