A 84 esztendős, karanténban élő spanyol nagymama az arcmaszkhiányt igyekszik enyhíteni saját maga által készített védőeszközökkel a koronavírus-járvány idején.

Már gyermekkorában is varrt

Margarita Gil Baro már gyermekkora óta varr és most úgy döntött, ha már karanténban kell lennie, akkor hasznosan tölti el az idejét, írja a Lad Bible.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem nézhetem tétlenül, ami történik. Látom, ahogy egyre több és több beteg és halott van. Elkezdtem tehát maszkokat készíteni [/perfectpullquote]

– mondta a hétgyermekes nagymama.

Margarita Gil Baro
Margarita Gil Baro Saját Készítésű Maszkokkal Segít / Fotó: El Mundo

Nagyon nemes és tiszteletreméltó az, amit Gil Baro tesz, egy ideális világban nem lenne erre szükség, de a jelenlegi szomorú helyzetben elkél minden segítség. Mivel Madrid és Valencia gyógyszertáraiból már januárban kifogytak az arcmaszkok, ezért súlyos hiánycikké vált ez a termék.

Az egész ország összefogott

A spanyol Inditex ruhaipari márka is másfél millió arcmaszkkal támogatta az Egészségügyi Minisztériumot, míg az ország számos börtönében az elítéltek éjt-nappallá téve műhelymunkában készítik a védőfelszereléseket.

Miért éppen Lombardiában tombol a legerősebben a koronavírus-járvány?

Az olasz médiát is rendkívül foglalkoztatja a koronavírus-járvány minden aspektusa. A napi aktualitásokon túl az utóbbi időben megjelentek olyan cikkek is, amelyek azt kezdték firtatni, miért pont ezen a területen terjedhetett el ilyen mértékben a járvány. Az eddig felmerült tényezőket mutatjuk be. Február 6-án, a Milánótól alig 30 km-re található Lodi közelében kisiklott egy gyorsvonat.

A hatóságok viszont arra figyelmeztetnek, hogy helytelen azt feltételezni, hogy a házi készítésű maszkok megvédenek a Covid-19 fertőzéssel szemben. Ezeket csak végszükség esetén szabad felhasználni.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet