A 84 esztendős, karanténban élő spanyol nagymama az arcmaszkhiányt igyekszik enyhíteni saját maga által készített védőeszközökkel a koronavírus-járvány idején.

Már gyermekkorában is varrt

Margarita Gil Baro már gyermekkora óta varr és most úgy döntött, ha már karanténban kell lennie, akkor hasznosan tölti el az idejét, írja a Lad Bible.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem nézhetem tétlenül, ami történik. Látom, ahogy egyre több és több beteg és halott van. Elkezdtem tehát maszkokat készíteni [/perfectpullquote]

– mondta a hétgyermekes nagymama.

Margarita Gil Baro
Margarita Gil Baro Saját Készítésű Maszkokkal Segít / Fotó: El Mundo

Nagyon nemes és tiszteletreméltó az, amit Gil Baro tesz, egy ideális világban nem lenne erre szükség, de a jelenlegi szomorú helyzetben elkél minden segítség. Mivel Madrid és Valencia gyógyszertáraiból már januárban kifogytak az arcmaszkok, ezért súlyos hiánycikké vált ez a termék.

Az egész ország összefogott

A spanyol Inditex ruhaipari márka is másfél millió arcmaszkkal támogatta az Egészségügyi Minisztériumot, míg az ország számos börtönében az elítéltek éjt-nappallá téve műhelymunkában készítik a védőfelszereléseket.

Miért éppen Lombardiában tombol a legerősebben a koronavírus-járvány?

Az olasz médiát is rendkívül foglalkoztatja a koronavírus-járvány minden aspektusa. A napi aktualitásokon túl az utóbbi időben megjelentek olyan cikkek is, amelyek azt kezdték firtatni, miért pont ezen a területen terjedhetett el ilyen mértékben a járvány. Az eddig felmerült tényezőket mutatjuk be. Február 6-án, a Milánótól alig 30 km-re található Lodi közelében kisiklott egy gyorsvonat.

A hatóságok viszont arra figyelmeztetnek, hogy helytelen azt feltételezni, hogy a házi készítésű maszkok megvédenek a Covid-19 fertőzéssel szemben. Ezeket csak végszükség esetén szabad felhasználni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.