Tavaly ünnepelte 10. születésnapját a magyarországi slam poetry. Hogyan tovább, mi jelenthetne előrelépést az eddigiekhez képest? Erre a kérdésre adott válaszként állt össze három régi versenyző, hogy megszervezzék az első magyar slam tábort.

Horváth “Színész Bob” Kristóf, Kövér “Kövi” András és Simon Márton vállalkozott rá, hogy történelmet írjanak és megszervezzék az Összmagyar Slam Poetry, Spoken Word és Irodalmi tábort, vagyis az STB-t, az orfűi Panoráma campingben.

A tábor célja négy napnyi tartalmas és izgalmas program biztosítása a szövegek – színpadi – műfajában alkotóknak és az azt kedvelőknek, vagyis fontos hangsúlyozni, hogy nem csak a “slammereknek” szól, de színes és sokrétű program várja azokat is, akik  pihenésképp eltöltenének néhány napot koncertekkel, jó textusokkal és persze bulikkal az orfűi tó partján. Tehát, aki versenyezne, szeretne részt venni workshopokon, műhelyeken és kerekasztal beszélgetéseken, annak ugyanúgy ott a helye, mint annak, aki csak meghallgatna egy felolvasást vagy slam versenyt, akár az esti koncert előtt még úszna is egyet.

Stb 2Ennek megfelelően a program nívós szakmai részt kínál az írásban és előadásban fejlődni vágyóknak: a reggelek a határon túli – erdélyi, felvidéki és vajdasági – csapatok előadásaival kezdődnek, saját régiójuk kortárs költészetéről, majd délutánonként Babiczky Tibor költő, író tart vers-, Horváth Kristóf előadói műhelyt, mellettük pedig Galambos Attila szociálpedagógus vezet beszélgetéseket a társadalmi tudatosságról.

Mindeközben (a 4 nap során) 10-nél is több, kisebb-nagyobb slam verseny várja azokat, akik megmérettetnék magukat, olyan témákban, mint a magyarság, a nők helyzete és szerepe, vagy akár a szabadon értelmezhető Minden jó és Minden rossz. Ezeken kívül pl. könyvkiadókkal folytatott beszélgetések, zenés open mic, storytelling workshop és számos színes program biztosítja, hogy minél több területen fejlődhessenek és próbálhassák ki magukat az érdeklődők.

A java viszont csak ezután kezdődik: versfelolvasás Kemény Zsófival, Csider István Zoltánnal, Laboda Róberttel és Pion Istvánnal, beszélgetés Süveg Márk Saiiddal, a Roast, ahol válogatott csapat – Bánóczi Bea, Mavrák Kata Hugee, Gábor Tamás Indiana, stb. – kritizálja majd a tábor szervezőit, vagy az OB 3 Gálaverseny, ahol azok léphetnek fel, akik legalább háromszor részt vettek már az országos bajnokság döntőjében. Ha pedig ez még mindig nem lenne elég, minden estére jut egy, néha két fellépés: a tábort szerdán a Slow Village nyitja, csütörtökön Egyedi Péter akusztikus koncertje folytatja a sort, pénteken a TrAnzKaPHka jön, szombaton pedig a kiváló Szabó Benedek akusztik után egy igazi különlegességgel, az amerikai rock-spoken word trió, a LISTENER koncertjével zárul a program. Az élőzenei műsorok után pedig, ha épp nem DJ Slow pakolja a beateket, akkor a “Flitter és Sár” progresszív rap buli vagy a Maradandó agykárosodás (80-as évek slágerzenéi) bulik várják majd a táborozókat.

Összesen tehát több mint 60 program, 4 nap alatt, versenyekkel, műhelyekkel, koncertekkel, bulikkal, és persze a magyar slam poetry mozgalom színe-javával, ahogyan még soha ezelőtt nem láthattuk, hallhattuk. Ide vár mindenkit sok szeretettel az STB stábja.

És a beharangozó videóik is megér egy misét:

“Jó lesz? Nem lesz jó!”

“Az a baj, hogy elb_sztad!”

“Szabó Benedek-koncert… Tényleg nem lehet jól mondani!”

“Csináljuk meg az ellentábort, lesz vámpírfestés!”

“Ne hagyjuk ki a kövit?”

“A banda a völgyből érkezik!”

“Csak a slam, csak a slam, de k_rvára nem!”

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2017. július 26. – 29.

Helyszín: Orfű, Panoráma camping

Jelentkezés és további részletek a Facebook-esemény leírásában, ahol jelezni tudod részvételi szándékod is!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.