Címlap Igen, jól látod: indul az első slam tábor: az...

Igen, jól látod: indul az első slam tábor: az STB

Tavaly ünnepelte 10. születésnapját a magyarországi slam poetry. Hogyan tovább, mi jelenthetne előrelépést az eddigiekhez képest? Erre a kérdésre adott válaszként állt össze három régi versenyző, hogy megszervezzék az első magyar slam tábort.

- Advertisement -

Horváth “Színész Bob” Kristóf, Kövér “Kövi” András és Simon Márton vállalkozott rá, hogy történelmet írjanak és megszervezzék az Összmagyar Slam Poetry, Spoken Word és Irodalmi tábort, vagyis az STB-t, az orfűi Panoráma campingben.

A tábor célja négy napnyi tartalmas és izgalmas program biztosítása a szövegek – színpadi – műfajában alkotóknak és az azt kedvelőknek, vagyis fontos hangsúlyozni, hogy nem csak a “slammereknek” szól, de színes és sokrétű program várja azokat is, akik  pihenésképp eltöltenének néhány napot koncertekkel, jó textusokkal és persze bulikkal az orfűi tó partján. Tehát, aki versenyezne, szeretne részt venni workshopokon, műhelyeken és kerekasztal beszélgetéseken, annak ugyanúgy ott a helye, mint annak, aki csak meghallgatna egy felolvasást vagy slam versenyt, akár az esti koncert előtt még úszna is egyet.

Ennek megfelelően a program nívós szakmai részt kínál az írásban és előadásban fejlődni vágyóknak: a reggelek a határon túli – erdélyi, felvidéki és vajdasági – csapatok előadásaival kezdődnek, saját régiójuk kortárs költészetéről, majd délutánonként Babiczky Tibor költő, író tart vers-, Horváth Kristóf előadói műhelyt, mellettük pedig Galambos Attila szociálpedagógus vezet beszélgetéseket a társadalmi tudatosságról.

Mindeközben (a 4 nap során) 10-nél is több, kisebb-nagyobb slam verseny várja azokat, akik megmérettetnék magukat, olyan témákban, mint a magyarság, a nők helyzete és szerepe, vagy akár a szabadon értelmezhető Minden jó és Minden rossz. Ezeken kívül pl. könyvkiadókkal folytatott beszélgetések, zenés open mic, storytelling workshop és számos színes program biztosítja, hogy minél több területen fejlődhessenek és próbálhassák ki magukat az érdeklődők.

A java viszont csak ezután kezdődik: versfelolvasás Kemény Zsófival, Csider István Zoltánnal, Laboda Róberttel és Pion Istvánnal, beszélgetés Süveg Márk Saiiddal, a Roast, ahol válogatott csapat – Bánóczi Bea, Mavrák Kata Hugee, Gábor Tamás Indiana, stb. – kritizálja majd a tábor szervezőit, vagy az OB 3 Gálaverseny, ahol azok léphetnek fel, akik legalább háromszor részt vettek már az országos bajnokság döntőjében. Ha pedig ez még mindig nem lenne elég, minden estére jut egy, néha két fellépés: a tábort szerdán a Slow Village nyitja, csütörtökön Egyedi Péter akusztikus koncertje folytatja a sort, pénteken a TrAnzKaPHka jön, szombaton pedig a kiváló Szabó Benedek akusztik után egy igazi különlegességgel, az amerikai rock-spoken word trió, a LISTENER koncertjével zárul a program. Az élőzenei műsorok után pedig, ha épp nem DJ Slow pakolja a beateket, akkor a “Flitter és Sár” progresszív rap buli vagy a Maradandó agykárosodás (80-as évek slágerzenéi) bulik várják majd a táborozókat.

Összesen tehát több mint 60 program, 4 nap alatt, versenyekkel, műhelyekkel, koncertekkel, bulikkal, és persze a magyar slam poetry mozgalom színe-javával, ahogyan még soha ezelőtt nem láthattuk, hallhattuk. Ide vár mindenkit sok szeretettel az STB stábja.

És a beharangozó videóik is megér egy misét:

“Jó lesz? Nem lesz jó!”

“Az a baj, hogy elb_sztad!”

“Szabó Benedek-koncert… Tényleg nem lehet jól mondani!”

“Csináljuk meg az ellentábort, lesz vámpírfestés!”

“Ne hagyjuk ki a kövit?”

“A banda a völgyből érkezik!”

“Csak a slam, csak a slam, de k_rvára nem!”

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2017. július 26. – 29.

Helyszín: Orfű, Panoráma camping

Jelentkezés és további részletek a Facebook-esemény leírásában, ahol jelezni tudod részvételi szándékod is!

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Az 50 év után előkerült iratok szerint Samuel Beckett Nobel-díja ellen a biztosság elnöke kampányolt

Samuel Beckett irodalmi Nobel-díja megosztotta a jelölőbizottság tagjait, ez derült ki a Svéd Akadémia archívumának frissen előkerült irataiból.

Tóth Gabi férje, Krausz Gábor a nők védelmére kelt Schobert Norbi videója után

A hétfői ebéd előtt olyan Facebook-videót rögzített Schobert Norbi, hogy tematizálta a magyar közéletet.

Rendezők, akik világhírű festményeket csempésztek filmjeikbe – Ilyen a mozi és képzőművészet csodálatos találkozása

Mi köze Klimt A csók című festményének Scorsese Viharszigetéhez? Vagy a Forrest Gump kis Jenny-jének a 20. század egyik leghíresebb amerikai képéhez?

Brad Pitt: “Quentin Tarantino több nőt szabadított meg a cipőjétől, mint a reptéri ellenőrök valaha”

Nem csak Leonardo DiCapriót és Margot Robbie-t említette meg, de kifejezte háláját Margot Robbie lábfeje, Dakota Fanning lábfeje és Margaret Qualley lábfeje iránt is Brad Pitt.

ez is érdekeltéged
<3