Nézem Film Így készült a magyar, Oscar-díjra is jelölt Ruben Brandt,...

Így készült a magyar, Oscar-díjra is jelölt Ruben Brandt, a gyűjtő

Promóció

Csütörtök óta már látható a mozikban a Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animációs film. A külföldi szaklapok szerint akár a 2019-es animációs Oscar-díjért is versenybe szállhat. 

Promóció
- Advertisement -

A Ruben Brandt, a gyűjtő képzőművészeti és pszichoterapikus témát jár körbe. Azonban mindezt szórakoztató és érdekes köntösbe csomagolva. Milorad Kristic rendezőnek ez az első játékfilmje, ennek ellenére máris Oscar-díjra is esélyes, hiszen jelölést kapott.

A rendező eddig egyetlen rövidfilmet jegyzett, a My Baby Left Me című munkája egyből el is hozott egy Ezüst Medvét az 1995-ös Berlini Filmfesztiválról.

Magyar siker: Oscar-díj jelöltjei között a Ruben Brandt, a gyűjtő

Az amerikai filmakadémia által szerdán közzétett listán ott van többek között a Hotel Transylvania 3: Szörnyen rémes vakáció, A hihetetlen család 2., a Kutyák szigete, a Mirai – Lány a jövőből, a Ralph lezúzza a netet, a Gnómeó és Júlia 2, az Apróláb, a Pókember – Irány a Pókverzum, valamint a Tini Titánok: A film is.

A festőként, grafikusként és színházi díszlettervezőként is tevékenykedő Krstic sokoldalúsága valószínűleg annak is köszönhető, hogy egy jugoszláviai szlovén faluban, szerb családban nőtt fel, az olasz határhoz közel, és 1989 óta Magyarországon él.

Ruben Brandt, a gyűjtő már a mozikban

A Magyar Nemzeti Filmalap majd’ egymilliárd forinttal támogatta a Ruben Brandt, a gyűjtő című filmet. Az alkotáson egy több mint százfős stáb dolgozott három éven keresztül. A Quibit készített villáminterjút a több animációs technikát ötvöző készítési folyamatról Sipos Levente technikai rendezővel és László Marcell animációs rendezővel:

Ruben Brandt, a gyűjtőről

Qubit

A davosi csúcstalálkozó előtt rendszerint kiadott jelentés idei változata szerint a szélsőséges időjárás, a klímacselekvések bukása, a természeti csapások, a biodiverzitás csökkenése és az ember okozta környezeti katasztrófák fenyegetik legjobban az emberiséget. Az Európai Déli Obszervatórium csillagászai kimutatták azt a kozmikus kémiai összefüggést, ami megmagyarázza, miként kerülhettek a Földre a csillagközi felhőkben keletkező, az ismert élet kialakulásában jelentős szerepet játszó elemek.

Promóció
ForrásQubit
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3