Így készült a magyar, Oscar-díjra is jelölt Ruben Brandt, a gyűjtő

Csütörtök óta már látható a mozikban a Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar animációs film. A külföldi szaklapok szerint akár a 2019-es animációs Oscar-díjért is versenybe szállhat. 

A Ruben Brandt, a gyűjtő képzőművészeti és pszichoterapikus témát jár körbe. Azonban mindezt szórakoztató és érdekes köntösbe csomagolva. Milorad Kristic rendezőnek ez az első játékfilmje, ennek ellenére máris Oscar-díjra is esélyes, hiszen jelölést kapott.

A rendező eddig egyetlen rövidfilmet jegyzett, a My Baby Left Me című munkája egyből el is hozott egy Ezüst Medvét az 1995-ös Berlini Filmfesztiválról.

Magyar siker: Oscar-díj jelöltjei között a Ruben Brandt, a gyűjtő

Az amerikai filmakadémia által szerdán közzétett listán ott van többek között a Hotel Transylvania 3: Szörnyen rémes vakáció, A hihetetlen család 2., a Kutyák szigete, a Mirai – Lány a jövőből, a Ralph lezúzza a netet, a Gnómeó és Júlia 2, az Apróláb, a Pókember – Irány a Pókverzum, valamint a Tini Titánok: A film is.

A festőként, grafikusként és színházi díszlettervezőként is tevékenykedő Krstic sokoldalúsága valószínűleg annak is köszönhető, hogy egy jugoszláviai szlovén faluban, szerb családban nőtt fel, az olasz határhoz közel, és 1989 óta Magyarországon él.

Ruben3
Ruben Brandt, A Gyűjtő Már A Mozikban

A Magyar Nemzeti Filmalap majd’ egymilliárd forinttal támogatta a Ruben Brandt, a gyűjtő című filmet. Az alkotáson egy több mint százfős stáb dolgozott három éven keresztül. A Quibit készített villáminterjút a több animációs technikát ötvöző készítési folyamatról Sipos Levente technikai rendezővel és László Marcell animációs rendezővel:

Ruben Brandt, a gyűjtőről

Qubit

Gazdaság, tudomány, technológia, és minden, ami majom

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból