Minden lelkiismeret-furdalás nélkül mondhatjuk, hogy 2017-ben nagyot ment a The xx. Miután januárban megjelent harmadik albumuk, az I See You, jól végigfesztiválozták az egész világot aztán a londoni Brixton Academyn hét estén keresztül töltötték meg a nézőteret. 

A turné során megjárták szeptemberben a berlini Lollapaloozát, aminek emlékeit mozgóképre rögzítette Sylvie Weber, hogy egy új filmsorozat zászlóshajójaként állja meg a helyét, amiben a nézők végigkísérhetik a zenekart és rajongótáborát a turné különböző állomásain.

A kisfilm a We See You – Berlin nevet viseli, és a helyi rajongókat követi szemmel, ahogyan felkészülnek a fesztiválra, mint az órákon át a backstage előtt állás, miközben ki-ki számot vet a zenekarhoz valószemélyes kötődésével.

A rendezői munkáim során mindig arra törekedtem, hogy a legkisebb karaktereket helyezzek reflektorfénybe. A We See You esetén annyi elkötelezett emberrel találkoztam, hogy ez egyáltalán nem mutatkozott nehéznek. Szerintem sikerült ezt a négy történetet méltón filmre vinni, hogy reprezentálja azt a milliónyi embert, akikre hatott Romy, Oliver és Jamie harmóniája. 

Amellett, hogy közelebbi képet kaphatunk a zenekar legnagyobb rajongóiról, a film bemutatja a The xx egy intimebb oldalát is, az öltözőtől kezdve egészen a Say Something Loving lázas gyakorlásáig a fesztiválon.

“Hatalmas köszönet Sylvie Webernek, hogy megörökítette ezeket a bensőséges pillanatokat! Nagyon megindító közelebbi képet kapni a rajongóinkról. We see you Berlin!”