Így nézheted a legjobb díjnyertes filmeket ingyen otthon

Miért kellene elmenned moziba, hogy díjnyertes filmeket néz? A Cirko Film weboldalán március 30-ig ingyenesen nézheted az otthonodban a mesterműveket.

A legnívósabb filmfesztiválok – Cannes, Berlin, Velence – versenyprogramjában bemutatott filmek is megnézhető. Az elmúlt 10 év Arany Pálma díjas mesterművei közül az alábbiakat nézhetitek meg:

Dheepan – Egy menekült története (Jacques Audiard), A négyzet (Ruben Östlund) és Bolti tolvajok (Koreeda Hirokazu).

A négyzet: Hogyan viselkedjünk Svédország legmenőbb Múzeumában – Kritika / ContextUs

A négyzet főszereplője egy múzeumi kurátor, a PR-ért felelős Christian (Claes Bang), akinek pénztárcáját és telefonját egy utcai műbalhé során ellopják. Innen kezdődik minden probléma. Vagyis csak egy, amiből nagyjából az egyetlen összefüggő történetszál bontakozik ki, mondhatni a film szerkezeti gerince, amelyhez a többi szál inkább csak mellérendeléssel kapcsolódik, nem logikailag/tartalmilag.

A közelmúlt fontos filmjei közül sok más mellett a következő különleges alkotások is várják a filmrajongókat: Sötétben (Fatih Akin), Lavina (Ruben Östlund), Toni Erdmann (Maren Ade), Paterson (Jim Jarmusch), A remény másik oldala (Aki Kaurismäki).

movieday

A Cirko online videotékájában könnyedebb, szórakoztató filmeket is találni: kiválasztásuknál azonban itt is a színvonal, a friss szemléletű művészi ábrázolás és a tartalmas mondanivaló a legfontosabb szempont. Néhány cím ezek közül: A vendégek, Táncterápia, Férfiak fecskében, Mérgezett egér, Tű, cérna, szerelem, Senki sem tökéletes. Látogass el a Cirko honlapjára, hogy ingyenes filmeket nézhess!


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból