II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg gyerekkorukban találkoztak, majd szerelmük akkor kezdett el kibontakozni, amikor a királynő 13, a herceg pedig 18 éves volt.

II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg 74 évig, a herceg tavaly áprilisi haláláig voltak házasok. A királynőt nagyon megviselte férje halála, és egészségi állapota is akkor kezdett el romlani, írja168.

Erzsébet királynő és Fülöp herceg ükszülei is a hosszú ideig uralkodó Viktória királynő és Albert herceg voltak, tehát a királyi pár harmad-unokatestvérek voltak.

Állítólag II. Erzsébet azonnal beleszeretett Fülöp hercegbe, amikor körbevezette őt és húgát a Királyi Haditengerészet főiskolán, ahol tanult. Utána éveken keresztül leveleztek, de mivel Fülöp herceg a haditengerészetnél szolgált, a II. világháború alatt nem tudtak találkozni. Végül a háború után, 1947-ben házasodtak össze.

Házasságuk első éveit Máltán töltötték. Ekkor Fülöp herceg ott állomásozott, és még Erzsébet királynő édesapja uralkodott. Elvileg ebben az időszakban érezték magukat a legboldogabbnak. A házasságuk alatt négy gyermekük született: Károly, Anna, András és Eduárd.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet