II. Erzsébet királynő hetvenéves uralkodása után óriási ruha- és ékszergyűjteményt hagy maga után, amik közül semmi sem fog kárba veszni.

II. Erzsébet királynőt ritkán lehetett ugyanabban a ruhában látni, így nem csoda, hogy a világ egyik legnagyobb gardróbját és legértékesebb ékszergyűjteményét öröklik a királyi család tagjai, írjaBlikk.

A Majesty Magazine főszerkesztője, Ingrid Seward szerint a néhai brit királynő már régen gondoskodott arról, hogy mi legyen a ruháinak és ékszereinek sorsa. 

Ruhái nagy része a családtagokhoz kerül, ezek oroszlánrészét az új királyné, Kamilla kapja meg, neki ugyanis rengeteget kell majd reprezentálnia férje, III. Károly mellett, így nagy gyűjteményre lesz szüksége, ezért ő válogathat először magának II. Erzsébet darabjai közül.

Őt követi a sorban a trónörökös felesége, Katalin hercegné aki vélhetően az ékszerekből fog tudni válogatni magának, hiszen testalkata nagyon különbözik a volt uralkodóétól. II. Erzsébet báli ruháiból azonban András herceg lányával, Beatrix-szal egyetemben tud majd válogatni, hiszen ezeket könnyebb átalakítani, hogy jó legyen a méretük.

A koronaékszerekért a XVII. század óta a király felel, vagyis mostantól Károly király. II. Erzsébet magánékszer-kollekciója, amely a The Times szerint mintegy 300 ékszerből áll, többek között 98 brosst, 46 nyakláncot, 34 pár fülbevalót, 15 gyűrűt, 14 órát és öt medált tartalmaz.

Ezek nagy része is Kamilláé lesz, majd az osztozkodásban szigorú hierarchia szerint követik egymást a család tagjai.

“Katalin ezúttal is második lesz a sorban, és biztos vagyok benne, hogy valamikor Meghan Markle, Harry herceg felesége is hozzájut valamilyen ékszerhez, de jóval később, mint a sógornője” – árulta el Brian Hoey királyi életrajzíró. Elmondta, az eladásra kerülő darabokkal is különleges módon kell majd eljárni:

Ha a család úgy dönt, hogy értékesít egy-két darabot, akkor ezt gondosan elő kell készíteni. Le kell venni minden címkét a ruhákról, semmi sem utalhat arra, hogy korábban II. Erzsébet viselte azt a ruhát, az új tulajdonosa ezt soha nem is tudhatja meg

– magyarázta az életrajzíró.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet