Egyesek szerint a biblia miatt, mások szerint történelmi hagyomány részeként indult II. Erzsébet királynő gyászmenete pontosan 2 óra 22-kor.

II. Erzsébet királynő koporsójával 2 óra 22 perckor indult el a gyászmenet a Buckingham-palotától a Westminster Hallba, és az időpont sokak szerint nem véletlen, írjaBors.

Egyesek úgy gondolják, VI. György király tiszteletére, hagyományból indult a menet akkor, amikor. Erzsébet királynő édesapja 56. életévében hunyt el, ennek emlékkére 56-szor szólaltak meg a harangok délután 1 óra 27 perctől 2 óra 22 percig. Ezutóbbi lehetett az indulás időpontjának oka.

Mások viszont úgy gondolják, hogy valójában vallási okok húzódnak meg a 222-es szám mögött. Az istenhívők úgy vallják, a 222 az egységet, a szeretet, és az Úrral való személyes kapcsolatot reprezentálja. Emellett az útvonalat 38 perc alatt lehet megtenni, így a menet pontban 3 órakor érkezett meg a Westminster Hallba, ez pedig az az időpont, amikor Jézus meghalt a kereszten.

Robert Lacey, a brit királyi család ismerője és történetírója szerint a gyászmenet indulásának időpontját praktikusságból tették 2 óra 22 percre, hogy a menet 3 órára érkezzen meg.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet