Megkezdődött a hercegi virrasztás II. Erzsébet királynő koporsójánál, amin rendhagyó módon egy nő, Anna hercegnő is részt vesz.

II. Erzsébet királynő koporsóját Edinburgh-ba szállították, ahol a hagyományok szerint a királyi íjászok mellett a néhai uralkodó gyermekei is őrt állnak hétfői temetéséig, írja168.

A hercegi virrasztás önmagában is viszonylag újkeletű, ez a harmadik alkalom, hogy a hercegek is csatlakoznak a királyi íjászok társaságának tagjaihoz. De arra még nem volt példa, hogy nő is szolgálatot teljesítsen a koporsó őrzésében.

Erzsébet királynő koporsója mellett azonban mind a négy gyermeke, így a 72 éves Anna hercegnő is feltűnt. Ő az alábbi képen fehér kalapban látható a bal oldalon.

Ii-Erzsebet-Kiralyno-Halala-Koporso-Virrasztas-Anna-Hercegno

III. Károly király a hagyományos skót népviseletben teljesítette a szimbolikus szolgálatot édesanyja koporsója mellett, Kamilla királyné pedig nem messze tőle foglalt helyet. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csuti kulcsar edina gwm

Csuti: Nekem nem jó, ha Edináék veszekszenek

Szabó András Csuti mondataiból arra lehet következtetni, hogy Kulcsár Edina és G.w.M kapcsolatában bőven akadnak mélypontok, viták és anyagi nehézségek is. Mindeközben az egykori házasok között béke és nyugalom honol.