Az IKEA sose fogy ki az ötletekből: itt az IKEA pénztárcája

Az ikonikus svéd áruházlánc minden évben előáll valamilyen kreatív ötlettel. Ezen meg se lepődünk, fennállása óta az okos és kivitelezhető találékonyság az egyik fő profilja. Idén ez a találékonyság tárca formájában köszön vissza.

A Balenciaga 2017-ben már előállt egy nagy méretű, kék táskával, amely erősen emlékeztetett az IKEA jól ismert FRAKTA táskáira. Csak éppen árban volt egy „kis” eltérés, 2145 dollárért bárki megvehette a luxusmárka termékét.

oyster
Amikor a design és az okos ötlet találkozik / Fotó: Designtaxi

Az IKEA idén összeállt a Mother London reklámcéggel és megalkották az IKEA Wallet terméket, vagyis az IKEA-tárcát.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szerencsére az áruház továbbra is megtartotta jó szokását, vagyis az ár-érték arány teljesen rendben van a tárca esetében is. Mi több, még a tudatos utazást is támogatják. [/perfectpullquote]

Minden tartóhoz 5 fonttal feltöltött Oyster-kártya jár (Angliában használható feltölthető kártyák – a szerk.).

HIKEA: Így rakj össze IKEA bútort öt és fél óra alatt / ContextUs

Még szerencse, hogy van a világon két olyan kreatív, mint Hunter Fine és Alex Taylor, akik megalkották a HIKEAt, ez pedig pont az, aminek tűnik: beállva raknak össze bútorokat, és jobban szórakoznak, mint én az asztallábakkal. Augusztus 9-én csinálták meg az első két részt, az egyikben Giancarlo és Nicole acidoznak végig egy öltöztető összerakást, a másodikban Keith készíti el az asztalát egy gomba-trip közben.

Mindössze 1200 darab készült, amelyeket már elhelyeztek Lewisham és Greenwhich megállóiban, ahol a márkának két üzlete is van. Akik nem szeretnének lemaradni, és esetleg Angliában járnak, még beszerezhetik. Talán Magyarországra is gondolnak a jövőben, ha tárcákról van szó. Bár előre kifizetett havi bérletre valószínűleg nem számíthatunk.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból