Legendás színészek, művészek, zenészek, imádott női karakterek elevenednek meg a falakon a festmények által, az Ikonikus alakok című kiállítás keretén belül.

A népszerű belvárosi kultúrpub, a Pirítós ad otthont Győri Anikó fekete-fehér portréinak. 

Már gyermekkorom óta érdeklődöm a vizualitás iránt, és a kiállítás egyfajta tiszteletadásként hoz össze bennünket, a bemutatást nem igénylő ismerősökkel, akik a mai napig nyomot hagynak jelenünkön: a teljesség igénye nélkül Annie Hall, Charlie Chaplin, Edit Piaf, Audrey Hepburn, John Lennon, Madonna, Salvador Dalí stb. 15 portré várható.

– mondta Győri Anikó.

Évekkel ezelőtt, az első pesti albérletben kezdődött minden. Beatles szólt, bennem pedig a késztetés, hogy a falamon akarom látni azt a kócos, kerek szemüveges figurát, aki zenéjével a mai napig itt van közöttünk. Azóta számos est telt el, újabb és újabb alakok keltek életre feketén-fehéren az üres vászonról, töltve meg azt megannyi tartalommal. Nem csak képek, emlékek. Én így látom őket.

– nyilatkozott a ContextUsnak a jelenleg marketingesként dolgozó Győri Anikó az Ikonikus alakok kiállításának előzménye kapcsán.

Az esten Csiki András és zenésztársa, Martinkó Gábor is emeli a színvonalat. Ők ketten alkotják a CsM Projektet, élőben, saját számokkal és Beatles-feldolgozásokkal fogják varázsolni a hangulatot. 

Nem véletlenül gondoltam a CsM Projektre, hiszen John Lennon volt az első kép, amelyet megfestettem

– emlékezett vissza a fiatal képzőművész.

A kiállítás megnyitója: 2017. február 20. – hétfő – 20 óra

A kiállítás megtekinthető: 2017. április vége

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2017. február 20. – 20 óra

Helyszín: Pirítós Pub

Jegy: Ingyenes

Címlapfotó: az esemény hivatalos Facebook-oldala.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk