Ignobel-díjat ért a postai bélyeggel elvégezhető impotencia-teszt

Három orvos egy nagyon egyszerű tesztet dolgozott ki annak kiderítésére, hogy egy férfi impotenciája pszichés vagy fizikai eredetű-e. Körbe kell tekerni a péniszt bélyegek gyűrűjével elalvás előtt és reggel ellenőrizni, hogy elszakadt-e. Ilyen egyszerű!

A “találmány” nem új keletű. John Barry először 1979-ben találta fel az impotencia megállapítására szolgáló tesztet 2 orvos társával, Bruce Blankkel és Michel Boileau-val együtt. És most, majdnem 40 évvel később a három amerikai elnyerte a reproduktív orvoslás Ignobel-díját. A díjat az alantas, fölösleges, semmire sem való (angolul: ignobel) találmányoknak ítélik oda, egyfajta Nobel-díj paródiaként. A nemzetközi tudományos élet azon szereplői részesülhetnek benne, akiknek tevékenysége értelmetlen felfedezésekhez, használhatatlan találmányokhoz vagy egészen egyszerűen mulatságos javaslatokhoz vezetett.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Tesztünk azt tárja fel, hogy amikor a férfi alszik, van-e normális erekciója vagy nincs   [/perfectpullquote]

– magyarázta Barry a Deutsche Wellének.

Ez olyan péniszfunkciós teszt, amit bárki könnyedén és különösebb költségek nélkül el tud végezni otthon. Egy férfinek éjjelente 1-5 erekciója van. Álmodás közben automatikusan megtörténik, függetlenül az álom tartalmától. Ezért azok a férfiak, akiknek nincs spontán erekciójuk alvás közben, fizikai problémával kell, hogy szembenézzenek. Lehet, hogy cukorbetegek vagy érszűkületben szenvednek. Ellenben, ha a nemi szerv megfelelően működik, kivéve a kívánatos helyzetet, akkor a gond a férfi elméjében keresendő, fejtegeti John Barry, aki szemmel láthatóan élvezi a módszer ismertetését.

A Massachusetts-i Műszaki Intézet (MIT) előadótermében Cambridge-ben ábrák is szemléltetik a bélyeggel végezhető tesztet.

A közönség pedig szakad a nevetéstől.

No Title

How to use stamps to test if the male organ functions properly, John Barry demonstrates. #Ignobel prize for reproductive medicine pic.twitter.com/GmhEy9T5yn

“Az átlagos fehér bőrű férfi péniszéhez négy bélyeg elegendő” – válaszolja Barry a közönség kérdésére. A bélyeg motívuma irreleváns, mint ahogyan az is, ki nyalja meg a bélyeget, mielőtt felhelyezik.

És hogy miért csak 38 évvel a teszt publikálása után kapták meg az Ignobel-díjat? Barry magyarázata szerint: “Mostanra állta ki az idő próbáját.” A bélyeges tesztről írt a Playboy is. Sőt, akik emlékeznek, a Szex és New York egyik epizódjában is feltűnt, amikor Charlotte férje, Trey MacDougal állapotáról szeretett volna megbizonyosodni.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból