Egy forgatáson mindent alapos tervezés előz meg. De ez nem jelenti azt, hogy nem történnek olyan bakik vagy véletlenek, amikkel nem számoltak a készítők. Gyakran azonban mindenki karakterben marad, és az improvizált jelenet olyan jól sikerül, hogy megtartják a végső verzióban.

Néha egy improvizált jelenet tökéletesíti a filmet

A Bright Side csapata 15 filmjelenetet szedett össze, amelyek lenyűgözték a közönséget, de meglepő módon nem voltak benne a forgatókönyvben.

A gyűrűk ura: A két torony

Improvizacio Improvizalt Filmjelenetek
A jelenetben, amiben Aragorn azt hiszi, a barátait megölték, belerúg egy sisakba, majd térdre rogy. Azonban ezutóbbinak oka valójában az volt, hogy a színész eltörte két lábujját. Végül a jelenet intenzitása miatt a rendező úgy döntött, megtartja a végső verzióban.
Improvizacio Improvizalt Filmjelenetek 1
Amikor pedig Éowyn megérkezik Rohanba, hogy találkozzon Aragornnal, az egyik zászló leesik a rúdról, és elrepül. A véletlen baki végül tökéletes metaforájává vált a város bukásának, így bekerült a filmbe.

A bárányok hallgatnak

I ate his liver with some fava beans and a nice Chianti - "The Silence of the Lambs" (1991)

Hannibal Lecter is one of cinema's best characters!***Find out where to stream the whole film here: http://www.bestmoviesbyfarr.com/movies/the-silence-of-the...

Anthony Hopkins halálra rémisztette Jodie Fostert A bárányok hallgatnak forgatásán, mikor egy improvizált, ijesztő hanggal egészítette ki a jelenetet, amiben karaktere bevall egy gyilkosságot.

A Karib-tenger kalózai – A holtak kincse

Johnny Depp több jelenetet is improvizált a filmekben, köztük az ikonikus „Van egy üveg földem”-jelenetet is. A színésztársainak összezavarodott arcát is láthatjuk, ami a valódi reakciójuk volt Depp improvizációjára.

Lemony Snicket – A balszerencse áradása

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events: Our Parents just Died

Scene from the Jim Carrey Movie Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events (2004)

A Lemony Snicket – A balszerencse áradása filmben Jim Carrey elfelejtette a szövegét, és a karakterében maradva kérte a rendezőt, hogy „hadd csinálja újra, amíg még friss az emlékezetében”. Végül ez tökéletesnek bizonyult a furcsa, nárcisztikus Olaf úrnak, így bennehagyták a filmben.

Vissza a jövőbe 2.

Improvizacio Improvizalt Filmjelenetek 3
A filmben Marty McFly-t lebegő gördeszkákon üldözik. Egy véletlen okán az egyik nő nekiment egy oszlopnak és lezuhant. A színésznő súlyosan sérült, de túlélte, a jelenetet pedig használták a végső verzióban.

A sötét lovag

Improvizacio Improvizalt Filmjelenetek 4

Amikor a Heath Ledger-féle Joker végignézi Gordon előléptetését, és mindenki gratulál a karakternek, Joker lassú tapsolásával szakítja félbe a pillanatot. Az improvizált jelenettel Ledger egy ki tudta fejezni karaktere egész személyiségét.

Becstelen Brigantyk

Improvizacio Improvizalt Filmjelenetek 5

A jelenetben, amikor Hans Landa ezredes Bridgetet fojtogatja, valójában Quentin Tarantino kezeit láthatjuk. A rendező próbálta megmutatni, hogyan kell csinálni. Valódi félelmet láthatunk Kruger szemében, a jelenet végén a színésznő el is ájult.

Foxcatcher

A film egyik jelenetében Channing Tatumnek egy idegösszeomlást kellett bemutatnia. A színész elkezdte magát ütögetni, és végül összetört egy tükröt a fejével. Ez nem volt betervezve, de a jelenet végül így vált realisztikussá és erőssé.

Titanic

Improvizacio Improvizalt Filmjelenetek 6

A jelenetben, amikor Rose a vőlegényével reggelizik, Billy Zane-nek még a rendezőt is sikerült meglepnie azzal, hogy dühében lesöpörte az asztal tartalmát a földre. Kate Winslet ijedtségét és zavarodottságát nem kellett megjátszania a váratlan jelenetben.

A csodálatos Pókember 2.

Improvizacio Improvizalt Filmjelenetek 7

Amikor Pókember a városban hagyja Gwen Stacy-t, amíg ő megmenti az embereket, a lány a nevét kiabálja, majd eltakarja száját. Emma Stone valójában véletlenül szólította meg, de mivel a jelenet tökéletesen illeszkedett a filmbe, nem vágták ki.

Zoolander, a trendkívüli

Improvizacio Improvizalt Filmjelenetek 8

A filmben Ben Stiller egy jóképű de buta modellt játszik. A jelenetben, amiben J.P. azt magyarázza, miért tesznek ki a férfi modellek tökéletes gyilkosokat, Stiller karaktere nem érti, miről beszél. A színész elfelejtette a szövegét, így ismét felteszi a már megválaszolt kérdést, “Miért férfi modellek?”. A jelenet jól ábrázolta a karakter intelligenciáját.

Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag

Az egész film alatt Henry Jones próbálja meggyőzni fiát arról, hogy a barátnője egy náci kém. Amikor kiderül, apjának igaza volt, Indiana Jones megkérdezi, honnan tudta róla. Sean Connery viccelődve improvizálta a sort, „Beszél álmában”. Végül tökéletesnek bizonyult a karakterének, így megtartották a jelenetet.

Thor: Sötét világ

Thor Hangs His Hammer On Coat Rack (Scene) Thor: The Dark World (2013) Movie CLIP HD

Thor Hangs His Hammer/Mjolnir On Coat Rack (Scene) Funny moment - Thor: The Dark World (2013) Movie CLIP [1080p HD] Dr. Erik Selvig: Your brother isn't comi...

A film egyik jelenetében Thor egy lakásba érkezik, és felakasztja kalapácsát a kabáttartóra. A rendezőnek tetszett az ötlet, úgy gondolta, jól illik a karakterhez és a film atmoszférájához, ezért végül beleírták a forgatókönyvbe.

A Wall Street farkasa

Improvizacio Improvizalt Filmjelenetek 9

Több improvizált jelenet is bekerült a film végső változatába. Például a meztelen szexjelenet Leonardo DiCaprio és Margot Robbie karaktere között sem így volt megírva. Martin Scorsese felajánlott egy plédet a forgatáshoz, de Margot szerint a karaktere, Naomi odavan a saját testéért, így úgy döntött, bevállalja ruha nélkül a jelenetet. A forgatás előtt 3 feles tequilával próbált feloldódni.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet