Szombathy Pál, az Index főszerkesztője távozik a HVG információi szerint. A lap szerint cégen belüli vita áll a háttérben.

Változás állhat be ismét az Index és a kiadója körül

A HVG úgy tudja, visszahívták a pozíciójáról Szombathy Pált, az Index főszerkesztőjét, és ezt hamarosan közleményben is megerősítik.

Szombathy Pal Bodolai Laszlo Sztankoczy Andras Index Megszunese
Szombathy Pál (B), Bodolai László (K) És Sztankóczy András (J) Az Index Szerkesztősége Előtt Beszél / Fotó: Bődey János

A lap szerint az Indexnél és a kiadónál történő változások érinthetik – az újságot nyáron szétverő – Bodolai László igazgatósági elnök, a lapot kiadó alapítvány elnökének pozícióját is. A HVG azt írja, „a konfliktus hátterében egy cégen belüli vita áll”.

Három hónapig sem volt szerkesztő Szombathy

Másfél hete a Mandiner és az orbanviktor.hu korábbi főszerkesztője, Balogh Ákos Gergely főszerkesztő-helyettes távozott.

Kapcsolódó cikk

Szombathy Pál három hónapig sem volt főszerkesztő. Miután a korábbi főszerkesztőt, Dull Szabolcsot a nyáron Bodolai László kirúgta, a politikai nyomásgyakorlás miatt az Index teljes szerkesztősége felmondott. Szombathyt és Sztankóczy András, a felmondások után kinevezett igazgatósági tag a váltás után néhány nappal, úgy tűnt a Magyar Hang információ szerint, hogy már akkor menesztik őket.

Kapcsolódó cikk

Az Index, amire nyár óta rá sem lehet ismerni, a múlt héten indított plakátkampányt, ami arra épít, hogy a hatalom által megszállt újság ugyanolyan, mint volt.

A szinte teljes szerkesztőség felmondott újságíróinak nagy része új lapot indított Telex néven.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet