Menesztik az Index főszerkesztőjét, Szombathy Pált három hónap után

Szombathy Pál, az Index főszerkesztője távozik a HVG információi szerint. A lap szerint cégen belüli vita áll a háttérben.

Változás állhat be ismét az Index és a kiadója körül

A HVG úgy tudja, visszahívták a pozíciójáról Szombathy Pált, az Index főszerkesztőjét, és ezt hamarosan közleményben is megerősítik.

Szombathy Pál (b), Bodolai László (k) és Sztankóczy András (j) az Index szerkesztősége előtt beszél / Fotó: Bődey János

A lap szerint az Indexnél és a kiadónál történő változások érinthetik – az újságot nyáron szétverő – Bodolai László igazgatósági elnök, a lapot kiadó alapítvány elnökének pozícióját is. A HVG azt írja, „a konfliktus hátterében egy cégen belüli vita áll”.

Három hónapig sem volt szerkesztő Szombathy

Másfél hete a Mandiner és az orbanviktor.hu korábbi főszerkesztője, Balogh Ákos Gergely főszerkesztő-helyettes távozott.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Szombathy Pál három hónapig sem volt főszerkesztő. Miután a korábbi főszerkesztőt, Dull Szabolcsot a nyáron Bodolai László kirúgta, a politikai nyomásgyakorlás miatt az Index teljes szerkesztősége felmondott. Szombathyt és Sztankóczy András, a felmondások után kinevezett igazgatósági tag a váltás után néhány nappal, úgy tűnt a Magyar Hang információ szerint, hogy már akkor menesztik őket.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Az Index, amire nyár óta rá sem lehet ismerni, a múlt héten indított plakátkampányt, ami arra épít, hogy a hatalom által megszállt újság ugyanolyan, mint volt.

A szinte teljes szerkesztőség felmondott újságíróinak nagy része új lapot indított Telex néven.

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból