Lecserélték az Index.hu vezérigazgatóját, és az Indamediánál is változás állt be

Az Index.hu vezérigazgatót cserélt Pusztay András személyében. A lapot értékesítő cég, az Indamedia életében is változás állt be.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke Pusztay Andrást nevezte ki a kiadó vezérigazgatójának – jelentették be az Indamedia blogján, hétfőn. Pusztay hat éven át volt a médiavállalat élén. A közlemény szerint Pusztay András az Indamedia Zrt. gazdasági pozíciójába távozó Andacs Botond helyre érkezik vissza az Index.hu élére.

pusztay andrás index vezérigazgató
Pusztay András, az Index.hu új vezérigazgatója. Fotó: Gyarmati István / Indamedia blog

„Nincs másik. Erre gondoltam a felkérés pillanatában. Volt idő, amikor úgy éreztem, hogy az Index erősebb lehet nélkülem. Akkor fel is álltam. De ha most rám van szükség, akkor itt a helyem. Ez érzelmi kérdés” – fogalmazott Pusztay András, a régi-új vezérigazgató, aki a cég médiapiaci pozíciójának további erősítését tűzte ki céljául.

Pusztay András közgazdász, 20 éve dolgozik a médiában. Eleinte a Magyar Rádió, majd az Inforádió és a TV2 riportere. Később a Magyar Televízió felelős-szerkesztője és műsorigazgatója volt. 2011-től 2017-ig vezette az Indexet. A hírportáltól való távozás után 2017 végén a Sziget Zrt. marketingigazgatója lett. Az elmúlt hónapokban pedig egy startup vállalkozás, a parkolást segítő Rollet marketingvezetője volt.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Pusztay András érkezése is azt a célt szolgálja, hogy garantálva lássam az Index hosszú távon eredményes működését. Ugyanezért éreztem fontosnak felkérni a bevételeink döntő részét szállító Indamedia Zrt. vezetőjét, Ziegler Gábort is, hogy csatlakozzon az igazgatóságunkhoz[/perfectpullquote]

– fogalmazott dr. Bodolai László az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kurátora.

andacs botond
Andacs Botond, az Index.hu volt vezérigazgatója, az MTE elnökségi tagja, az Indamedia új gazdasági igazgatója / Fotó: Indamedia blog

A közlemény alapján az Indamédia cégcsoport gazdasági csúcsvezetői posztot hozott létre. Erre a feladatra a vállalat társtulajdonosa és vezérigazgatója, Ziegler Gábor kérte fel Andacs Botondot. Andacs feladata az lesz, hogy javítsa a vállalat gazdálkodási folyamatait.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az Indamedia ma a hazai piac egyik vezető kiadó vállalata és úgy gondolom, hogy ennek a pozíciónak a létrehozásával tovább tudjuk növelni a hatékonyságunkat, és megőrizzük helyünket a piacon. Ezért nagy megtiszteltetés számomra, hogy engem kértek fel erre a feladatra, hogy a cégcsoporthoz tartozó kiadványok gazdasági tevékenységét igazgassam[/perfectpullquote]

– tette hozzá Andacs Botond.

A The New York Times az Index függetlensége miatt aggódik

Magyarország legnagyobb független hírforrása, az Index hétfőn rövid időre elsötétítette online portálja kezdőlapját. A lap így akarta felhívni a figyelmet arra, milyen az, ha csökken az újságírói szabadság. Az Index továbbá az olvasók anyagi támogatását kéri függetlensége megőrzése érdekében. Ezekkel a sorokkal

Andacs közgazdász, közel húsz éve dolgozik az online médiában. Több szerkesztőségnél s vezető szerepet töltött be: korábban a Napi.hu termékmenedzsere, majd a Port.hu ügyvezetője és számos kisebb kiadvány lapigazgatója, majd az Index.hu vezérigazgatója volt.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból