Több mint nyolvan újságíró, köztük a teljes vezetőség egyszerre adta be a felmondását 2020. 07. 24-én Bodolai Lászlónak, az Index.hu Zrt.-t kiadó Magyar Fejlődésért Alapítvány igazgatósági elnökének. 

Emelt fővel

Bődey János, az Index fotóriportere dokumentálta Magyarország legnagyobb és legolvasottabb hírportáljának utolsó napjait. Mint beszámoltunk róla, 2020. 07. 22-én, szerdán Bodolai László, az Index.hu Zrt.-t kiadó Magyar Fejlődésért Alapítvány igazgatósági elnöke felmondott Dull Szabolcs főszerkesztőnek. (A rengeteg és gyors események történéseit ebben a cikkünkben dokumentáltuk.)

Szombathy Pal Bodolai Laszlo Sztankoczy Andras Index Megszunese
Szombathy Pál (B), Bodolai László (K) És Sztankóczy András (J) 2020. 07. 23-Án A Szerkesztőség Állománygyűlésén, Asztalon A Kormányközeli Magyar Nemzet Egyik Lapszáma / Fotó: Bődey János

Másnap, csütörtökön Munk Veronika főszerkesztő-helyettes, a kultúra rovat vezetője, Zsuppán András, Dezső András, Szalai Bálint, Janecskó Kata és Miklósi Gábor már beadta a felmondását.

„Ez az Index végét jelenti” – Elindultak a felmondások

Július 22-én felmondtak Dull Szabolcs főszerkesztőnek, akit az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Bodolai László a szerkesztőségtől távol eső helyszínre hívott. A lap munkatársai szolgálati közleményben tiltakoztak ellene, „elfogadhatatlannak” tartják a döntést. (Az eseménydús szerdáról ebben a cikkünkben írtunk, mi minden történt aznap.)

Pénteken pedig először több mint 50-en, cikkünk megjelenése időpontjában pedig már több mint 80-an intettek búcsút lapjuknak. (A szám folyamatosan növekszik, a lap hivatalos közleményében lehet követni a frissítéseket.)

Könnyek között hagyták el a szerkesztőséget

Ezt a napot sokan nem felejtik el, különösen a lap munkatársai. Mint írja a 444,

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]   a jelenet világosan megmutatja, milyen rémisztő mélységbe jutott Magyarország. A lappal, ami emberek százezreinek jelent első számú információforrást minden nap, megtörténik az elképzelhetetlen. És közben mégis a rendszerváltás utáni magyar sajtótörténet példátlanul erős gesztusa ez.

Az Index hetven munkatársa óriási személyes áldozatot és egzisztenciális kockázatot vállalva úgy döntött, hogy nem működnek együtt azzal a vezetéssel, ami kirúgta a főszerkesztőjüket. Illetve, hogy tisztábban fogalmazzunk, mert ebben a helyzetben éppen a tiszta fogalmazás a legfontosabb: nem játsszák végig a szerepet, amit a hatalom írt meg nekik. [/perfectpullquote]

A lap távozó munkatársai megalapítottak egy Facebook-oldalt is, ahol beszámolnak a történésekről.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.