Követem Élet + Stílus Indiában a Facebook a gyűlöletbeszéd eszközévé vált

Indiában a Facebook a gyűlöletbeszéd eszközévé vált

Promóció

Indában a Facebookot használják a kisebbségben lévő etnikai és vallási csoportok ellen irányuló gyűlöletkeltésre, írja a Vice.

Promóció
- Advertisement -

Mivel az indiaiak millióit fosztották meg állampolgárságuktól, ezért a jogvédő csoportok szerint a hindu nacionalisták gyűlöletbeszédeinek enged teret a Facebook.

A Facebook elmélyítheti a vallási nézetkülönbségeket / Fotó: AFP

Az Avaaz nevű jogvédő csoport hívta fel a figyelmet arra, hogy a szélsőségesek a Facebookot használják a vallási és etnikai alapú nézeteik terjesztésére. Az atrocitásokat az állampolgárságuktól megfosztott muszlim lakosok szenvedik el.

A Facebookot a gyűlölet szócsöveként használják, amely az Assamban élő kisebbségre irányul, akik közül sokan váltak hontalanná az elmúlt hónapokban

– nyilatkozta Alaphia Zoyab, a szervezet munkatársa. Az Avaaz több mint 200 egyértelműen gyűlöletkeltő bejegyzést jelentett a Facebooknak, de a vállalat ezeknek csak kevesebb mint a felét távolította el.

A Facebook volt kommunikációs vezetője magára vállalta: nyomozott Soros György után

Szerda este posztolt Facebook-bejegyzésében Elliot Schrage elismerte, hogy őt terheli a felelősség a Definers és más cégek felbérelésére vonatkozó döntésekért. Lépéseire Schrage már kedden magyarázatot adott a Facebook alkalmazottaihoz intézett üzenetében, ennek nyilvánosságra hozásával azonban a vállalat kivárt szerda estig, amikor az amerikaiak figyelme már nyilvánvalóan a hálaadás napi hosszú hétvégére összpontosult.

Az indiai kormány még augusztusban vezette be a National Register of Citizens programot Assam számára, amely során kétmillió embert zártak ki. A kormány célja ezzel az illegális bevándorlás visszaszorítása, de a jogvédők szerint ez csak olaj a tűzre a hindu-muzulmán konfliktusban.

Facebook ikon / Fotó: Shutterstock

Az Avaaz a Facebookot vádolja azzal, hogy elősegíti a gyűlöletkeltést, hiszen a posztok moderálása során nagymértékben támaszkodik a mesterséges intelligenciára. Felhívta a vállalat figyelmét arra, hogy olyan munkatársakkal kellene dolgozniuk, akik asszámi nyelven tudnának moderátori feladatokat ellátni.

A szervezet sürgeti, hogy a Facebooknak a felhasználói irányelveket is le kellene fordítania az indiai nyelvre.

A közösségi média vállalat egyelőre nem reagált a jelenséggel kapcsolatban. Az viszont tény, hogy vallási nézetkülönbségek a Facebook megjelenése ellőtt is jellemezte a térséget és az egész világot egyaránt.

Promóció
ForrásVice
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3