Eszem + Iszom GasztroArt Az influenszerek mostantól nem minden étteremben ehetnek ingyen

Az influenszerek mostantól nem minden étteremben ehetnek ingyen

Promóció

Felháborító vagy nem, a többezres követőtáborral rendelkező Instagram-sztárok, bloggerek gyakran ingyen élvezhetik a luxust. Egyes vállalatok ugyanis komoly reklámfelületet látnak a közösségi médiában. Azonban Ausztráliában néhány szakács ennek szeretne véget vetni.

Promóció

Nem olyan rég él a köztudatban az influenszer, a blogger vagy a youtuber kifejezés. A mai és a jövőbeli generációk foglalkozása sokszor a közösségi média felületeire korlátozódik. Ettől függetlenül, a született értékesítők, némi kreativitással megáldva komoly milliókat tehetnek zsebre, ha ügyesen használják ezeket a felületeket.

Igaza van, az ételt élvezni kell / Fotó: Ocko Tv

Léteznek olyan oldalak, amelyekre érdemes odafigyelni, de ebből van kevesebb. A többség, be kell látni, életmód – tehát bioétel, fitness és társai –, luxusruhák, sminkek vagy utazás témakörben gyárt tartalmakat. Ezeket az influenszereket többnyire két okból követik: vagy azért, mert a külső szemlélő számára vonzó életmódot folytatnak, vagy az előbbi ok miatt, kiegészítve azzal a plusz elemmel, hogy a hirdetett termékeket meg is veszik a követők. Azt talán már sokan sejtik, hogy a luxuscikkeket, utazásokat, finom vacsorákat a tartalomgyártók gyakran ingyen kapják. Cserébe természetesen írniuk, posztolniuk is kell róluk.

Dely Ábris az influenszerekről: „Akkor vagy sikeres, ha valóban érdekled az embereket”

Dely Ábris a Creatinsta influencer-ügynökség ügyvezetője és társtulajdonosa. 16 éves korától saját cégével közösségi média kampányokat tervezett és kivitelezett az angol piacra, de marketinges tudását Taiwanra on kamatoztatta. Miután úgy látta, hogy a magyar piac nem igazán tudja sikeresen kiaknázni a közösségi médiában rejlő lehetőségeket, megalapította a Creatinsta ügynökséget, a Kereskedelmi Marketing Trendekkel közösen, hogy ebben nyújtson segítséget.

Ausztráliában néhány mesterszakács felszólalt, és a jövőben szeretnék megtagadni az influenszerektől az ingyen étkezést. Duncan Welgemoed vagy Matt Moran is nyíltan elmondta, hogy azért, mert valaki többezres követőtáborral rendelkezik, nem jelent ingyen ételt. Welgemoed szerint a bejövő pénz nem exponálást követően érkezik. Valószínűleg, ebben az is benne van, hogy az éttermek egy része nem egy Instagram-poszt miatt szeretne vendégeket. Azt hozzá kell tenni, hogy nem minden étterem osztja ezt a véleményt, és értékesítési stratégiájukat nem sérti, ha egy influenszer ingyen vacsoráért cserébe ír róluk egy bejegyzést.

Promóció
ForrásDesigntaxi
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3