Követem Élet + Stílus Az Instagram szembeszáll a trollokkal és a megfélemlítéssel

Az Instagram szembeszáll a trollokkal és a megfélemlítéssel

Promóció

Bár az Instagram szigorúan cenzúráz minden minimálisan is szexuális tartalmat, a megfélemlítés (bullying) ellen nem nyújtott hatékony megoldást – ezidáig. Az oldal új szivatás-elleni funkciókkal áll elő, írja a Dazeddigital.

Promóció
- Advertisement -

Az Instagram két új újítással száll szembe a bántalmazó kommentek ellen. Az első funkció a trollokat célozza meg. Az oldal értesíteni fogja a felhasználót, ha a kommentje támadónak tűnik a mesterséges intelligencia szerint. A posztolást megelőzően pedig felteszi neki a kérdést, biztosan így akar-e megnyilvánulni.

Ezáltal a szivató (bully) személynek kétszer kell átgondolnia, mit is kommentel. Persze ez nem állítja meg az összes megfélemlítő hozzászólót, de talán segít az indulatból születő kommentek visszaszorításában.

Az Instagramra érkező új funkciók jó lépésnek tűnnek a szivatás (bullying) elleni harcban. / Fotó: Wired

A második funkció azonban hatásosabbnak bizonyul a szivatás elleni harcban, hiszen a bántalmazott kezébe adja az irányítást. Ennek segítségével a bántalmazott korlátozhatja a hozzászóló felhasználók nem kívánt interakcióit anélkül, hogy letiltaná őket.

Úgy hallottuk a közösségünk fiatal tagjaitól, hogy nem szívesen tiltják le, követik ki vagy jelentik a megfélemlítőiket, mert az fokozhatja a problémát. Emellett pedig ezek megnehezíthetik a bántalmazó tevékenységeinek figyelemmel tartását

– jegyezte meg az Instagram vezetője, Adam Mosseri az érkező funkciók kapcsán.

Megölte magát egy 9 éves denveri fiú, miután az iskolájában négy napig szívatták amiatt, hogy meleg

mondta a nő. „Annyira szomorú vagyok, hogy nem jött oda hozzám. Nagyon csalódott vagyok, hogy azt gondolta, ez az egyetlen lehetősége” – tette hozzá. A fiú holttestét a múlt kedden találták meg otthon, a rendőrség öngyilkosság gyanújával indított nyomozást.


Ha egy bántalmazót korlátoznak, nem láthatja, hogy a célpont online van, vagy hogy elolvasta-e a neki küldött üzeneteket. A korlátozott felhasználó kommentjeit csak ő láthatja, ha a bántalmazott nem teszi őket nyilvánossá. A trollok pedig nem kapnak értesítést róla, hogy a hozzászólásaik rejtve vannak.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3