Követem Élet + Stílus Az Instagram cenzúrázta az abortusztablettát népszerűsítő filtert

Az Instagram cenzúrázta az abortusztablettát népszerűsítő filtert

Promóció

Az Instagram egyre jobban bekeményít, most az abortusztabletta népszerűsítésének szabott gátat.

Az Instagram letiltotta a Lady Liberty-filtert!

Promóció
- Advertisement -

Korábban a módosított képek ellen indított harcot a népszerű közösségi platform, most az abortuszért küzdő nőket vette célba. A szűrőt a nők jogaiért küzdő ékszertervező, Eva van Kempen alkotta meg Lady Liberty (Hölgyek szabadsága) névvel, amely az amerikai Szabadság-szobor koronáját rajzolja a felhasználó feje fölé. A kampány célja, hogy az abortusz tablettát népszerűsítse.

A nők az abortuszhoz való jogért küzdenek / Kép: yourdost

A Women on Waves (Nők a habokban) szervezettel együttműködésben készült el a szűrő Chloe Karayiannis művész segítségével és március 4-én indították el az Instagramon, miután a legfelsőbb bíróság elkezdte tárgyalni az abortuszhoz való jogot az Egyesült Államokban.

via GIPHY

Az Instagram viszont nem tartja mindenki számára megfelelő tartalomnak a filtert, hiszen a platform nem támogatja a gyógyszerek reklámozását sem, írja a Dazed. A Women on Waves viszont azt állítja, hogy ezzel az Instagram megszegi a véleményszabadsághoz, és az információszabadsághoz való jogot.

A WHO is elfogadottnak tartja az abortusz gyógyszert

A szervezet véleménye szerint a Szabadság-szobor, az amerikai szabadság szimbóluma, amelyet a franciáktól kaptak ajándékba, és a franciák fedezték fel az abortusz tablettát is.

A tabletta pedig biztonságosan használható, és csupán annyi hatása van az egészségre, mint amennyi egy spontán vetélésnek.

A BPAS szóvivője hozzátette, hogy az abortusz tabletta 2005 óta esszenciális gyógyszerként szerepel a WHO listáján, így az Intagram tévesen érezte azt, hogy a filter elfogadásával valamelyik oldalon állást foglalna – de a betiltással mégis ez történt.

Durván nekimegy Hollywood a Georgia állambeli abortusztörvénynek: Már a Netflix, Disney és a Sony is bojkottálja

A “túlzottan szigorú jogszabály” miatt újra kell gondolniuk az itteni produkciókat – írja a The Hollywood Reporter . A héten korábban már a Disney is bejelentette, hogy “nehéz lesz folytatni” a Disney-filmek forgatásait az állam területén.

A Donald Trump vezetése alatt egyre több abortuszellenes törvény született, Georgia, Kentucky, Ohio és Mississippi államokban szigorították, míg Alabamában teljesen betiltották a beavatkozást.

Instagram censors face-filter Lady Liberty Abortion Pills artivism campaign! . This lady liberty crown was digitalised in a collaboration between women on web and myself to give people a room to open their mouth visually and liberate abortion pills and raise awareness of upcoming Supreme Court case on March 4th in the US. This crown fits us all ! . . Press release women on waves & Link in bio . . Face filter designer @3d.gd . . @nuda.vita @munichjewelleryweek @abortionpil @prochoiceamerica @plannedparenthood . . #liberateabortionpills #abortionpil #internationalwomensday #IWD2020 #EachforEqual #prochoice #shedecides #trustwomen #womenonweb #womenonwaves #rebeccagomperts #abortion #safeabortion #medicalabortion #ladyliberty #statueofliberty #freedom #evavankempenartjewellery #chloekarayiannis #MyRightMyDecision #nudavita #munichjewelleryweek #artjewellery #contemporaryjewellery #jewelry #roevswade #reprorights #reproductivejustice #junemedical #womeninthearts

80 Likes, 14 Comments – Eva Van Kempen (@evavankempenartjewellery) on Instagram: “Instagram censors face-filter Lady Liberty Abortion Pills artivism campaign! . This lady liberty…”

Kempen javasolta a kampányban részt venni kívánó nők számára, hogy a Facebook-oldaláról elérve használják a filtert, majd pedig az így készült videót töltsék fel az Instagram-oldalára, ezáltal kijátszható a rendszer tiltása.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3