Az Instagram influenszerei már nem olyan befolyásosak, mint korábban

Egy új kutatás szerint az alapvető mérőszámként használt engagement rate ezidáig soha nem volt ilyan alacsony, írja a Dazeddigital.

Az InfluencerDB cég adatai szerint az Instagram túlzsúfolttá vált a szponzorált tartalmaktól, és a felhasználók nem elégedettek. A Mobile Marketer oldalon jelent meg a tanulmány, amely a követői aktivitást mérte a követők és lájkok, illetve a képenkénti átlagos kedvelésszám és a követők számának arányával.

Influenszer Influenszerek Instagram Instagram Influenszer Engagement Rate
A Kedvelésarány Zuhanása Nem Feltétlen Jelenti Az Influenszerek Korának Végét, De Mindenképp Arra Utal, Hogy Az Iparnak Fejlődésre, Átalakulásra Van Szüksége. / Fotó: Inc42

Úgy tűnik, a felhasználók megunták a szponzorációt, és most ritkábban nyomnak a lájk-gombra, mint valaha. A legfontosabbnak tartott mérőszám, az engagement rate a szponzorált tartalmaknál 2,4 százalékra esett. Ez a szám 2016-ban még 4 százalék volt.

A kutatás alapján az alacsonyabb követőszámmal rendelkező influenszereket kevésbé érinti a probléma. Azok, akik 10 ezer követőnél többet tudhatnak maguknak, átlag 3,6 százalékos engagement rátával rendelkeznek, az 5 és 10 ezer közötti rajongótáboros influenszereknél ez a szám 6,3 százalék, míg azok, akik követőszáma ezer és ötezer közé esik, 8,8 százalékot produkáltak. Ez arra utal, hogy a kisebb táborral rendelkező influenszerek lojálisabb rajongókat vonzanak be maguknak. Azonban, ha hihetünk ennek a tanulmánynak, a ráta ezeknél a felhasználóknál is leesik majd, ahogy nagyobbá nőnek.

Joe Nicchi, aki bevezette az antiinfluenszer fogalmát

Joe Nicchi színészként dolgozik Los Angelesben, de bevétele nem elég, hogy eltartsa a családját. Kiegészítésként egy három ízt (csokoládé, vanília, csokoládé-vanília) áruló fagylaltos bódét vezet, amelynek dizájnja vonzza a sztár influenszereket, sőt, néhány televíziós személyiséget is. A probléma, hogy ezek az emberek általában nem akarják kifizetni a 4 dollárt, mivel a fotó, amit készítenek, szerintük sokkal többet hoz a konyhára.

A kedvelésarány zuhanása nem feltétlen jelenti az influenszerek korának végét. De mindenképp arra utal, hogy az iparnak fejlődésre, átalakulásra van szüksége.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk