Az Instagram influenszerei már nem olyan befolyásosak, mint korábban

Egy új kutatás szerint az alapvető mérőszámként használt engagement rate ezidáig soha nem volt ilyan alacsony, írja a Dazeddigital.

Az InfluencerDB cég adatai szerint az Instagram túlzsúfolttá vált a szponzorált tartalmaktól, és a felhasználók nem elégedettek. A Mobile Marketer oldalon jelent meg a tanulmány, amely a követői aktivitást mérte a követők és lájkok, illetve a képenkénti átlagos kedvelésszám és a követők számának arányával.

influenszer influenszerek instagram instagram influenszer engagement rate
A kedvelésarány zuhanása nem feltétlen jelenti az influenszerek korának végét, de mindenképp arra utal, hogy az iparnak fejlődésre, átalakulásra van szüksége. / Fotó: Inc42

Úgy tűnik, a felhasználók megunták a szponzorációt, és most ritkábban nyomnak a lájk-gombra, mint valaha. A legfontosabbnak tartott mérőszám, az engagement rate a szponzorált tartalmaknál 2,4 százalékra esett. Ez a szám 2016-ban még 4 százalék volt.

A kutatás alapján az alacsonyabb követőszámmal rendelkező influenszereket kevésbé érinti a probléma. Azok, akik 10 ezer követőnél többet tudhatnak maguknak, átlag 3,6 százalékos engagement rátával rendelkeznek, az 5 és 10 ezer közötti rajongótáboros influenszereknél ez a szám 6,3 százalék, míg azok, akik követőszáma ezer és ötezer közé esik, 8,8 százalékot produkáltak. Ez arra utal, hogy a kisebb táborral rendelkező influenszerek lojálisabb rajongókat vonzanak be maguknak. Azonban, ha hihetünk ennek a tanulmánynak, a ráta ezeknél a felhasználóknál is leesik majd, ahogy nagyobbá nőnek.

Joe Nicchi, aki bevezette az antiinfluenszer fogalmát

Joe Nicchi színészként dolgozik Los Angelesben, de bevétele nem elég, hogy eltartsa a családját. Kiegészítésként egy három ízt (csokoládé, vanília, csokoládé-vanília) áruló fagylaltos bódét vezet, amelynek dizájnja vonzza a sztár influenszereket, sőt, néhány televíziós személyiséget is. A probléma, hogy ezek az emberek általában nem akarják kifizetni a 4 dollárt, mivel a fotó, amit készítenek, szerintük sokkal többet hoz a konyhára.

A kedvelésarány zuhanása nem feltétlen jelenti az influenszerek korának végét. De mindenképp arra utal, hogy az iparnak fejlődésre, átalakulásra van szüksége.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból