Az Instagram harcba száll a kamukövetőkkel

Vége a szép időknek, amikor adni-venni lehetett a lájkokat és követőket az Instagramon. Mostantól már csak hús-vér emberek növelhetik az online közönségünket.

Az Instagram harcba száll a kamukövetők használatával, írja a Dazeddigital. A hamis kommentek, lájkok és követők generálása nem megengedett a cég felhasználási feltételei szerint, és ezek a jövőben el is lesznek távolítva.

Kim Kardashian Instagram-oldala tele van meztelen testekkel

Volt már példa arra, hogy Kim Kardashian Instagram-oldalán dollárlenyomatos szettet posztolt, de most meztelen női torzókkal lett tele a közösségi platformja. Úgy tűnik, hogy a saját illatszere, amit reklámoz, nem csak Kardashian testéből készült lenyomatok lesznek láthatók. Ugyan az Instagramon mostanában szeret a példás családanya pózában tetszelegni, de időnként olyan képeket posztol, hogy egy pillanatra mindenki lefagy a megdöbbenéstől.

Az erre specializálódott oldalak és appok használói hamarosan figyelmeztetést fognak kapni, hogy változtassák meg jelszavukat és hagyjanak fel a hamis reakciók generálásával. Az Instagramon tapasztaltakra hatással lesz, amennyiben nem tesznek eleget a felszólításnak. Ezeket a felhasználókat akár limitált hozzáféréssel is szankcionálhatják.

Így szipolyozza ki a közösségi média a kapcsolatainkat

Mindannyian ismerjük azokat az útszélen álló embereket, akár kéregetők legyenek, akár elhagyatottak, akik mindig ugyanazon hangsúllyal motyognak vagy üvöltöznek valamit. Talán épp ugyanazon csatakiáltást ismétlek rendszeresen, összeesküvés-elméleteket szövögetnek és próbálják okítani az utca népét, vagy csak felhívni magukra figyelmet. Az ilyen jelenségekhez általában senki nem közeledik, de mindenki megszokja őket, ugyanolyan utcatartozéknak tekinti, mint mondjuk a lámpákat.

Bár sokak furcsállhatják a kezdeményezés szükségességét, már hírességekről is kiderült, hogy használták a közösségi média fekete piacát. A több követő ugyanis több lehetőséget jelent a szponzorált tartalmak előállításában.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból