Az Instagram cenzúrázza az LMBTQ-ellenes tartalmakat a platformon

Követelik a homoszexualitást gyógyító eljárás betiltását, az Instagram letiltja a terápiát népszerűsítő LMBTQ-ellenes bejegyzéseket. 

Még Theresa May ígérte meg az eljárás betiltását

Az Instagram már többször élt a cenzúra eszközével, hiszen nem csak az erotikus tartalmakat, a manipulált képeket száműzik, de az abortusztabletta ellen is fellépett már.

Az Instagram bejelentette, hogy blokkol minden olyan tartalmat, amely valamilyen formában népszerűsíti az átformáló terápia szolgáltatást, írja a Dazed. A magát a homoszexualitásra alkalmazandó gyógymódnak beállító eljárás, az LMBTQ emberek szexuális orientációjának megváltoztatását célozza.

Lmbtq Instagram
Nem Kérnek A Terápiából / Fotó: Ian Taylor

„Nem engedjük, hogy támadás érje az embereket szexuális hovatartozásuk vagy nemi identitásuk miatt. Változtattunk a szabályzatunkon és megtiltjuk az átformáló terápia szolgáltatások promócióját. Folyamatosan újraértékeljük az irányelveinket és folytatjuk a szakértőkkel való konzultációkat, illetve figyeljük a felhasználók részéről történő visszajelzéseket” – mondta Tara Hopkins, az Instagram egyik vezetője. Az Instagram figyelmeztet, hogy időbe telik amíg a tiltott tartalmakat eltávolítják a platformról a felhasználók bejelentései alapján.

A Netflix új dokumentumfilmje, a Circus of Books az amerikai LMBTQ-kultúra történetének fontos korszakát mutatja be

Karen és Barry Mason átlagos amerikai házaspár volt a nyolcvanas évek Kaliforniájában, nyugat-hollywoodi házzal, három egészséges gyerekkel és egy kisebb vállalkozással. Amiről viszont a barátok nem tudtak, hogy az üzletük volt az ország legnagyobb melegpornó forgalmazó könyvesboltja és a meleg közösség szinte egyetlen menedéke.

A kampányolók továbbra is küzdenek az angol kormánnyal, hogy nyilvánítsák illegálissá az átformáló terápiákat, amire még az egykori miniszterelnöknő, a Berxitbe belebukott Theresa May 2018-ban tett ígéretet.

A brit alsóház bocsánatkérésre kényszerült egy Twitter-poszt miatt, amelyben az LMBTQ embereket hívta párbeszédre azzal kapcsolatban, hogy mi a véleményük a terápiáról.

A terápia ellen harcoló aktivisták nyílt levélben felszólították az esélyegyenlőségi minisztert, Liz Truss-t, a törvénytelen eljárás betiltására. A levelet többek között olyan prominens LMBTQ-barát hírességek írták alá, mint Olly Alexander, Munroe Bergdorf, Dua Lipa, és Rina Sawayama.

Az LMBTQ-ellenes terápia során voltak, akik meghaltak

A Dazed még 2016-ban számolt be négy férfi esetéről, akik átestek a procedúrán. Egyikük úgy fogalmazott, hogy az eljárás nem más, mit kínzás, gyilkosság és erőszak.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Mindenki, akit ismerek azok közül, akik átestek az eljáráson az öngyilkosságon gondolkodtak, megkísérelték vagy pedig sikeresen végrehajtották[/perfectpullquote]

– emlékezett vissza az eljárás egyik túlélője.

A petíció tehát azt sürgeti, hogy az Egyesült Királyságban tegyék törvényellenessé a homoszexualitásból kigyógyító terápia alkalmazását.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk