Követem Élet + Stílus Az Instagram cenzúrázza az LMBTQ-ellenes tartalmakat a platformon

Az Instagram cenzúrázza az LMBTQ-ellenes tartalmakat a platformon

Promóció

Követelik a homoszexualitást gyógyító eljárás betiltását, az Instagram letiltja a terápiát népszerűsítő LMBTQ-ellenes bejegyzéseket. 

Még Theresa May ígérte meg az eljárás betiltását

Promóció
- Advertisement -

Az Instagram már többször élt a cenzúra eszközével, hiszen nem csak az erotikus tartalmakat, a manipulált képeket száműzik, de az abortusztabletta ellen is fellépett már.

Az Instagram bejelentette, hogy blokkol minden olyan tartalmat, amely valamilyen formában népszerűsíti az átformáló terápia szolgáltatást, írja a Dazed. A magát a homoszexualitásra alkalmazandó gyógymódnak beállító eljárás, az LMBTQ emberek szexuális orientációjának megváltoztatását célozza.

Nem kérnek a terápiából / Fotó: Ian Taylor

„Nem engedjük, hogy támadás érje az embereket szexuális hovatartozásuk vagy nemi identitásuk miatt. Változtattunk a szabályzatunkon és megtiltjuk az átformáló terápia szolgáltatások promócióját. Folyamatosan újraértékeljük az irányelveinket és folytatjuk a szakértőkkel való konzultációkat, illetve figyeljük a felhasználók részéről történő visszajelzéseket” – mondta Tara Hopkins, az Instagram egyik vezetője. Az Instagram figyelmeztet, hogy időbe telik amíg a tiltott tartalmakat eltávolítják a platformról a felhasználók bejelentései alapján.

A Netflix új dokumentumfilmje, a Circus of Books az amerikai LMBTQ-kultúra történetének fontos korszakát mutatja be

Karen és Barry Mason átlagos amerikai házaspár volt a nyolcvanas évek Kaliforniájában, nyugat-hollywoodi házzal, három egészséges gyerekkel és egy kisebb vállalkozással. Amiről viszont a barátok nem tudtak, hogy az üzletük volt az ország legnagyobb melegpornó forgalmazó könyvesboltja és a meleg közösség szinte egyetlen menedéke.

A kampányolók továbbra is küzdenek az angol kormánnyal, hogy nyilvánítsák illegálissá az átformáló terápiákat, amire még az egykori miniszterelnöknő, a Berxitbe belebukott Theresa May 2018-ban tett ígéretet.

A brit alsóház bocsánatkérésre kényszerült egy Twitter-poszt miatt, amelyben az LMBTQ embereket hívta párbeszédre azzal kapcsolatban, hogy mi a véleményük a terápiáról.

A terápia ellen harcoló aktivisták nyílt levélben felszólították az esélyegyenlőségi minisztert, Liz Truss-t, a törvénytelen eljárás betiltására. A levelet többek között olyan prominens LMBTQ-barát hírességek írták alá, mint Olly Alexander, Munroe Bergdorf, Dua Lipa, és Rina Sawayama.

Az LMBTQ-ellenes terápia során voltak, akik meghaltak

A Dazed még 2016-ban számolt be négy férfi esetéről, akik átestek a procedúrán. Egyikük úgy fogalmazott, hogy az eljárás nem más, mit kínzás, gyilkosság és erőszak.

Mindenki, akit ismerek azok közül, akik átestek az eljáráson az öngyilkosságon gondolkodtak, megkísérelték vagy pedig sikeresen végrehajtották

– emlékezett vissza az eljárás egyik túlélője.

A petíció tehát azt sürgeti, hogy az Egyesült Királyságban tegyék törvényellenessé a homoszexualitásból kigyógyító terápia alkalmazását.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3