Úgy fest, Instagram Story-ban többé nem jelennek majd meg a feed-bejegyzések

Akik azzal trükköznek, hogy Instagram Story-ban is megosztják a bejegyzéseiket, magasabb számú kedvelés elérésének reményében, most más hobbi után kell, hogy nézzenek.

Irritált felhasználók vs. influenszerek

Az Instagram fejlesztői csapatához beérkező felhasználói visszajelzések alapján sokakra bosszantóan hat, ha valaki duplán posztol. Duplaposztolás alatt azt értjük, hogy a júzer a képfolyamán megosztott fotót a történetek közé is feltölti. Visszatetszést kelt, ha unalomból vagy a hír-, szenzációfaktor növelése érdekében tesz így bárki is, hiszen kevesen szeretik a szájbarágós kontenteket.

Instagram Feed Story
Instagram story és Instagram feed / Fotó: Magisto

Persze előfordulhat, hogy teljesen ártalmatlan szándékkal, mintegy emlékidézés gyanánt re-posztol a felhasználó. Sőt, sokkal nagyobb eséllyel jut el nagyobb számú közönséghez egy-egy tartalom, ha az a figyelemfelketőbb történet-folyamban is felbukkan. Mert karantén ide- vagy oda, sokaknak nincs ideje végigpörgetni az Instagram-feedjüket, és tartalomfogyasztóként kizárólag az InstaStory az, amire hagyatkoznak.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Az Instagram lépése ezért ahány embert megelégedéssel tölt el, annyi influenszert fel is háborít. Az otthonról végezhető munkák korában a kontentgyártás most kelendőbb elfoglaltság – szakma – mint valaha, így a változás sokakat érinthet.

A felhasználók az eredetiséget díjazzák

Az Instagram úgy fogalmazott, felméréseik azt bizonyítják, hogy a felhasználók szívesebben fogyasztanak eredeti fotós- és videós tartalmakat az általuk követett profilok történeteit nézegetve. Céljuk tehát nem más, mint az InstaStory-élmény általános javítása – adta hírül az i-D Vice.

A változtatás nem érinti az IGTV-részletek és Twitter-bejegyzések továbbposztolását, amelyeket továbbra is közvetlenül megoszthatunk majd az Instagram Story-kban.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból