Az Instagram egy új funkciót vezet be Private Story Likes névvel. Ennek segítségével privát üzenet küldése nélkül is lehet majd kedvelni az Instagram történeteket.

Az új funkció megkönnyíti, hogy eligazodjunk a privát üzeneteink között

Korábban minden válasz, amelyet egy Insta-sztorira küldtünk – legyen az emoji vagy egy teljes üzenet – válaszként jelent meg a posztoló beérkezett üzenetei között. Ezzel az új funkcióval bizonyos mértékig reagálni lehet a történetre anélkül, hogy a felhasználó beérkezett üzeneteit gyarapítanánk, írja a The Verge.

„Tehát most, ahogy végigmész a történeteken, az üzenetküldés és a kis papírrepülő között egy szív ikon lesz” – mondta Adam Mosseri, az Instagram vezetője egy videóban. – “És ha rákoppintasz, egy lájkot küld a történet szerzőjének, és ez a lájk a nézői lapon fog megjelenni, nem a privát üzenetek között.”

Az Instagram történetek nem kapnak lájk-számlálót

A sztoriknak nem lesz lájk-számlálója, ami nagymértékben eltér attól, amit az Instagram választott a felhasználók fő hírfolyamához. Az Instagram (amely jelenleg a Meta alá tartozik) több, mint két évet töltött azzal, hogy a fő hírfolyamban elrejtse a számokat, mielőtt úgy döntött, hogy alapértelmezés szerint bekapcsolva hagyja őket, de a felhasználók elrejthetik ezeket a bejegyzéseiken.

A történetek kedveléseinél nem fog megjelenni nyilvánosan, hányan lájkolták, de a szerző láthatja, hogy ki kedvelte a történeteket, ha megnézi egy történet nézetét. 

Az ötlet az, hogy az emberek több támogatást tudjanak kifejezni egymásnak, de közben az is, hogy egy kicsit megtisztítsuk a privát üzeneteket

– mondta Mosseri.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet