Követem Közélet Te is észrevetted? Ezért tarolnak a fekete-fehér női portrék...

Te is észrevetted? Ezért tarolnak a fekete-fehér női portrék az Instagramon

Promóció

A közösségi média szakértő szerint Alexandria Ocasio-Cortez amerikai kongresszusi képviselő beszéde indította el a legújabb globális méretű kihívást.

Nők a nőkért a közösségi oldalakon

Promóció
- Advertisement -

Új trend tarol szerte a világon: immár több mint 3 millió Instagram-felhasználó osztotta meg fekete-fehér fotóját a #ChallengeAccepted hashtag alatt. A közösségi média-akció felhívja a figyelmet a nőkre, a nők közötti szolidaritás fontosságára, és egymáshoz írt „vallomásaikkal” minél nagyobb teret nyerjenek az online térben a nők, írja a Vogue.

Alexandria Ocasio-Cortez / Fotó: Mario Tama / AFP

A #WomenSupportingWomen és a #BlackAndWhiteChallenge hashtagek is szorosan kapcsolódnak a legújabb virtuális őrülethez. A hölgyek közti online „kihíváshoz” már a legnagyobb sztárok is csatlakoztak.

UPDATE: I recently learned that this challenge originated in Turkey to stand in solidarity with the hundreds of women killed. Their photos would appear in newspapers in black and white. I’ve shared more in stories, and you can learn more at @auturkishculturalclub. Let’s all continue educating, supporting, and uplifting each other! #challengeaccepted! Love to see #womensupportingwomen 🤍🖤 Thank you for nominating me @melaniegriffith @lisarinna @heather_parry @donnakaranthewoman @joannegair @ariannephillips @jbird520 @gucciwestman @amandadecadenet

No Description

Tracee Ellis Ross, Jennifer Aniston és Jennifer Lopez szintén vállalták, hogy megosztják egymással és követőikkel, mit szeretnek más nőkben, akik közel állnak hozzájuk.

Kanklubnak minősítette a Recording Academyt Deborah Dugan

A Recording Academy, a többek között a Grammy-díjátadó események megrendezéséért felelős intézmény, nem régiben hivatalossá tette Deborah Dugan vállalattól való távozását. A vádak szerint Dugan elvileg verbálisan bántalmazta kollégáit. Az erről szóló szervezeti tagoknak kiküldött levélben számoltak be az ezt bizonyító nyomozásokról, amit két a Recording Academy-től teljesen független személy végzett harminchét szemtanút kihallgatva, illetve számtalan dokumentumot és levelezést megvizsgálva.

Kerry Washingtont és Cindy Crawfordot Vanessa Bryant hívta meg a játékba, míg Victoria Backham és fia, Brooklyn menyasszonya egymást jelölték meg.

Az intézményesült szexista beszéd ellen

A pillanatok alatt felfutó közösségi trend valószínűleg Alexandria Ocasio-Cortez (AOC) amerikai demokrata képviselő július 23-i beszéde nyomán indult el. A 30 éves képviselőnő két republikánus férfi kollégájával került korábban szóváltásba, aminek a vége az lett, hogy egyikük „fucking bitch”-nek nevezte, azaz lebüdösk_rvázta.

No Title

Here is my full response regarding Mr. Yoho and the culture of misogyny that inspired his actions.I am deeply appreciative of my colleagues and everyone speaking up and out against the rampant mistreatment of women both in Congress and across the country. ⬇️ https://t.co/nFfxy5UdmP

Ted Yoho, az érintett képviselő aztán a Kongresszus előtt elnézést kért viselkedéséért. Ugyanakkor arra hivatkozott, hogy ő biztosan nem mondott ilyen durva szavakat, hiszen nős és lányos családapa. Éppen ez a mosakodás késztette végül felszólalásra AOC-t. Beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy az őt ért szexista verbális megnyilvánulás egyáltalán nem egyedi eset. A nőkkel szembeni szexista beszéd berögződött minta, ami azért terjedhetett el és maradhatott meg a társadalomban, mert a fehér férfiak által uralt világban nem létezik emiatt számonkérés. AOC Twitteren közzétett beszédét már több mint 22 millióan tekintették meg.

AOC beszéde volt az a szikra, ami a hashtag-kihívást elindította. Mindez a nők hatalmi pozíciókba kerüléséről szól” – nyilatkozta a The New York Times-nak Cristine Abram közösségi média és PR-szakértő, influenszer.

Rasszista megjegyzések miatt mondott fel Blake Neff, a Fox News írója

A szexuális molesztálási ügy után, újabb kellemetlen helyzettel kell szembenéznie a hírcsatornának. Blake Neff, aki 2017 óta a Tucker Carlson Tonight munkatársa, pénteken lemondott a CNN leleplező nyomozása után. A CNN feltárta, hogy Neff rendszeresen sértő nyelvezetet használt az AutoAdmit fórumon CharlesXII név alatt.

Az Instagram szóvivője szerint #WomenSupportingWomen hashtag azután robbant igazán, amikor Ana Paula Padrão brazil újságírónő megosztotta közösségi oldalán a kihívást.

Thank you to all the brilliant and beautiful women in my life who sent the most uplifting messages today. Truth be told, I don’t really understand this #challengeaccepted thing…but who doesn’t love good reason to support women! Soooo…. challenge accepted! ⠀ ⠀ And while I have you here, maybe the best way we can support other women is to REGISTER TO VOTE for the issues that affect women. Encourage all your friends, girlfriends, sisters, moms, daughters to do the same. The election is right around the corner, and we need to look out for each other AND love each other! 👩🏽‍🤝‍👩🏻👩🏻‍🤝‍👩🏼👭🏽👩🏿‍🤝‍👩🏼❤️

No Description

Saját, magyar AOC híján, aki hatásosan felemelhetné szavát a gyűlöletbeszéd és trágárságok ellen, a magunk eszközével, véleménycikkben tekintettük át a magyar közbeszéd kritikán aluli helyzetét. Közszereplőink közül homofób és szexista kijelentésekben élen jár Kövér László és Bayer Zsolt. Utóbbi 2018-ban a gimnazista Nagy Blankába szállt bele – büntetlenül. Őszintén reméljük, hogy nem Molnár Piroskának lesz igaza, és hamarosan már nálunk sem lehet következmények nélkül ilyen kijelentéseket tenni. #ChallengeAccepted?

Promóció
ForrásVogue
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3