Te is észrevetted? Ezért tarolnak a fekete-fehér női portrék az Instagramon

A közösségi média szakértő szerint Alexandria Ocasio-Cortez amerikai kongresszusi képviselő beszéde indította el a legújabb globális méretű kihívást.

Nők a nőkért a közösségi oldalakon

Új trend tarol szerte a világon: immár több mint 3 millió Instagram-felhasználó osztotta meg fekete-fehér fotóját a #ChallengeAccepted hashtag alatt. A közösségi média-akció felhívja a figyelmet a nőkre, a nők közötti szolidaritás fontosságára, és egymáshoz írt „vallomásaikkal” minél nagyobb teret nyerjenek az online térben a nők, írja a Vogue.

aoc szexistra beszed
Alexandria Ocasio-Cortez / Fotó: Mario Tama / AFP

A #WomenSupportingWomen és a #BlackAndWhiteChallenge hashtagek is szorosan kapcsolódnak a legújabb virtuális őrülethez. A hölgyek közti online „kihíváshoz” már a legnagyobb sztárok is csatlakoztak.

Повторюсь!!!Очень интересный и очень захватывающий сезон нас ждёт впереди,потому что интерес к фигурному катанию растёт не по дням,а по часам!И это очень здорово!!!!!

No Description

Tracee Ellis Ross, Jennifer Aniston és Jennifer Lopez szintén vállalták, hogy megosztják egymással és követőikkel, mit szeretnek más nőkben, akik közel állnak hozzájuk.

Kanklubnak minősítette a Recording Academyt Deborah Dugan

A Recording Academy, a többek között a Grammy-díjátadó események megrendezéséért felelős intézmény, nem régiben hivatalossá tette Deborah Dugan vállalattól való távozását. A vádak szerint Dugan elvileg verbálisan bántalmazta kollégáit. Az erről szóló szervezeti tagoknak kiküldött levélben számoltak be az ezt bizonyító nyomozásokról, amit két a Recording Academy-től teljesen független személy végzett harminchét szemtanút kihallgatva, illetve számtalan dokumentumot és levelezést megvizsgálva.

Kerry Washingtont és Cindy Crawfordot Vanessa Bryant hívta meg a játékba, míg Victoria Backham és fia, Brooklyn menyasszonya egymást jelölték meg.

Az intézményesült szexista beszéd ellen

A pillanatok alatt felfutó közösségi trend valószínűleg Alexandria Ocasio-Cortez (AOC) amerikai demokrata képviselő július 23-i beszéde nyomán indult el. A 30 éves képviselőnő két republikánus férfi kollégájával került korábban szóváltásba, aminek a vége az lett, hogy egyikük „fucking bitch”-nek nevezte, azaz lebüdösk_rvázta.

No Title

Here is my full response regarding Mr. Yoho and the culture of misogyny that inspired his actions.I am deeply appreciative of my colleagues and everyone speaking up and out against the rampant mistreatment of women both in Congress and across the country. ⬇️ https://t.co/nFfxy5UdmP

Ted Yoho, az érintett képviselő aztán a Kongresszus előtt elnézést kért viselkedéséért. Ugyanakkor arra hivatkozott, hogy ő biztosan nem mondott ilyen durva szavakat, hiszen nős és lányos családapa. Éppen ez a mosakodás késztette végül felszólalásra AOC-t. Beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy az őt ért szexista verbális megnyilvánulás egyáltalán nem egyedi eset. A nőkkel szembeni szexista beszéd berögződött minta, ami azért terjedhetett el és maradhatott meg a társadalomban, mert a fehér férfiak által uralt világban nem létezik emiatt számonkérés. AOC Twitteren közzétett beszédét már több mint 22 millióan tekintették meg.

AOC beszéde volt az a szikra, ami a hashtag-kihívást elindította. Mindez a nők hatalmi pozíciókba kerüléséről szól” – nyilatkozta a The New York Times-nak Cristine Abram közösségi média és PR-szakértő, influenszer.

Rasszista megjegyzések miatt mondott fel Blake Neff, a Fox News írója

A szexuális molesztálási ügy után, újabb kellemetlen helyzettel kell szembenéznie a hírcsatornának. Blake Neff, aki 2017 óta a Tucker Carlson Tonight munkatársa, pénteken lemondott a CNN leleplező nyomozása után. A CNN feltárta, hogy Neff rendszeresen sértő nyelvezetet használt az AutoAdmit fórumon CharlesXII név alatt.

Az Instagram szóvivője szerint #WomenSupportingWomen hashtag azután robbant igazán, amikor Ana Paula Padrão brazil újságírónő megosztotta közösségi oldalán a kihívást.

Повторюсь!!!Очень интересный и очень захватывающий сезон нас ждёт впереди,потому что интерес к фигурному катанию растёт не по дням,а по часам!И это очень здорово!!!!!

No Description

Saját, magyar AOC híján, aki hatásosan felemelhetné szavát a gyűlöletbeszéd és trágárságok ellen, a magunk eszközével, véleménycikkben tekintettük át a magyar közbeszéd kritikán aluli helyzetét. Közszereplőink közül homofób és szexista kijelentésekben élen jár Kövér László és Bayer Zsolt. Utóbbi 2018-ban a gimnazista Nagy Blankába szállt bele – büntetlenül. Őszintén reméljük, hogy nem Molnár Piroskának lesz igaza, és hamarosan már nálunk sem lehet következmények nélkül ilyen kijelentéseket tenni. #ChallengeAccepted?


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból