Az Instagram célja, hogy elejét vegye a téves információk terjedésének, de vajon ez további cenzúrázáshoz vezet majd?

Új funkció az Instagramon

Az Instagramon van egy úgynevezett „érzékeny tartalom szűrő”, amely elhomályosítja azokat a képeket, amelyek durvák lehetnek, lehetőséget adva a felhasználónak a választásra, hogy valóban meg akarja-e nézni azokat, írja a ttps://www.dazeddigital.com/science-tech/article/47460/1/instagram-is-starting-to-hide-photoshopped-images-from-its-users.

Toby Harriman
Photoshoppolt Kép = Hamis Információ? / Kép: Toby Harriman

Ugyanez történik azokkal az üzenetekkel is, amelyek érzékeny tartalmat hordoznak és ismeretlen személytől érkezik.

Az Instagram bejelentett viszont egy új funkció frissítését, amely elrejti azokat a képeket, amelyek vélhetően Photoshoppolták vagy hamisították.

A platformon egyfajta ellenőrzés van, amely figyeli, hogy a képet digitálisan manipulálták-e, és ha igen, akkor hamis információként tüntetni fel.

Valószínűleg ezen a cenzúrának esett áldozatul Toby Harriman San Franciscoi-i fotóművész egyik alkotása is, amelyen egy férfi egy szivárványszínűre festett hegy előtt áll. A posztot ugyanis  szintén elrejtette az Insta.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nagyon tisztelem a digitális művészetet és nem akarom, hogy akadályokat kelljen átklikkelnem, hogy láthassam[/perfectpullquote]

– írta Facebookon a művész. És kérdés, mi történik azokkal az Instagram-modellekkel, akik szintén Photoshopot használnak? Muszáj beérnük a valóság eltakarását a közösségi médiumok adta filterekkel, vagy teljesen őszinte fotókat feltölteni.

A cikk folytatódik a követező oldalon, lapozz!

A Facebook is tovább cenzúráz

Harriman posztja előrevetítheti, az Instagram anyavállalatának, a Facebooknak a jövőbeli cenzúra törekvéseit. A Facebookot már korábban is megvádolták azzal, hogy tévesen cenzúrázza a meztelen testeket, még művészeti ábrázolásmód esetén is. Emiatt egy nő demonstrált is a Facebook londoni irodája előtt.

Az erotika nem fér meg az Instagramon, még ha művészet is?

Leah Schrager 2015-ben Ona néven kezdett el dolgozni mint cam-lány (webkamera-modell). Schrager olyan feminista művészek hagyományát viszi tovább, mint Hannah Wilke, Cosey Fanni Tutti, Katharina Sieverding, valamint Andrea Fraser, és pontosan tudatában van annak, milyen hatást vált ki a szépségével.

A Facebook olyan új funkciókat vezetne be, amely a tévinformációkat hivatott kiszűrni, de ennek vajon áldozatául esnek-e a digitálisan módosított művészi alkotások, digitálisan feljavított képek és a mémek is?

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.