A Facebook és az Instagram is kénytelen megszorításokat hozni a koronavírus miatt.

A Facebook moderátorait is home office-ba küldték

Mivel világszerte sokan ragadtak otthonaikban, nem meglepő, hogy az emberek ezt igyekeznek Instagram-sztorikban is közzé tenni. Ebben nagy segítséget nyújtanak a különböző Instagram-szűrők is, amelyek például egy pillanat alatt Shrekké változtatnak bennünket. Fontos, hogy ezzel is lekössük magunkat.

Instagram Koronavirus Filter Scaled
Koronás Filterek Az Instagramon / Fotó: Vulcan Post

Az effektek gyártásában a Spark AR stúdió csapata vesz részt, akik távmunkában dolgoznak és új megrendeléseket már nem tudnak teljesíteni, írja a Vice.

A Facebook és az Instagram bejelentette, hogy egy ideig nem lesz új kiterjesztett valóság effekt a platformjaikon.

A vállalat azt is elárulta, hogy a moderátoraik is otthonról fognak ezentúl dolgozni, hogy ezzel is betartsák a társadalmi távolságtartásra vonatkozó előírásokat a koronavírus idején.

Az effektek készítőinek munkája is veszélybe került

A filterek korlátozása nem csak a különböző szűrők rajongói számára rossz hír, hanem azon kiterjesztett valóság alkotók számára is, akik a vállalat részére fejlesztették ez effekteket.

Az Instagram cenzúrázta az abortusztablettát népszerűsítő filtert

Korábban a módosított képek ellen indított harcot a népszerű közösségi platform, most az abortuszért küzdő nőket vette célba. A szűrőt a nők jogaiért küzdő ékszertervező, Eva van Kempen alkotta meg Lady Liberty (Hölgyek szabadsága) névvel, amely az amerikai Szabadság-szobor koronáját rajzolja a felhasználó feje fölé. A kampány célja, hogy az abortusz tablettát népszerűsítse.

A nagyvállalat nyilatkozatában kifejtette, hogy mindent elkövetnek azért, hogy az alkotók újra munkába állhassanak, de egyelőre nem tudják megjósolni, hogy ez mikor lehetséges.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet